Spring til indhold

Husk at beskære træer, buske og hække ud mod vejen

Sommeren er lige på trapperne. Det betyder også, at sæsonen for havearbejde for alvor snart går i gang. En af de ting, man som grundejer skal være opmærksom på, er beplantning ud mod vejen.
09.05.2022

Holbæk Kommune får jævnligt henvendelser fra borgere om beplantning, som er vokset ud over vejen. Det kan være generende, men det kan også være farligt. Hvis hækken er vokset ud over fortovet, bliver fodgængerne nødt til at gå ude på kørebanen. Nogle steder vokser buske og træer ud over kørebanen, så forbipasserende biler bliver nødt til at køre i den forkerte side af vejen.

Som grundejer skal du sørge for, at din hæk og dine træer eller buske ikke vokser ud over vej, sti eller fortov. Det afhænger af, om du bor ved en offentlig vej eller en privat fællesvej, og om du bor i et byområde eller på landet.

Bymæssig bebyggelse eller sommerhusområde:

Hvis du bor i bymæssig bebyggelse, skal du beskære din hæk mv., uanset om du bor på en offentlig vej eller på en privat fællesvej.

 

På landet:

Hvis du bor på landet skal du kun beskære hæk m.v., hvis du bor på en offentlig vej.

Hvis du er i tvivl om din forpligtelse, kan du se nærmere på kommunens hjemmeside under "Dine forpligtelser som grundejer", eller kontakte Vej & Trafik teamet på 72 36 41 60Feedback

Sidst opdateret

09.05.2022

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen