Spring til indhold

Fodgængerfelt på Valdemar Sejrsvej ved Holbæk station

Der er borgere, der fortæller at de ikke kan nå over fodgængerfelt før der skiftes til rød. Her får du information om, hvorfor lyset skifter, inden man når helt over fodgængerfeltet.
11.06.2021

Når man som fodgænger færdes på et fodgængerfelt med rødt og grønt lys, er der nogle ting man skal huske:

  • Gå ikke ud på fodgængerfeltet, før der er grønt for fodgængere
  • Hvis der bliver rødt, imens du er ved at krydse fodgængerfeltet, skal du fortsætte i dit normale tempo, og færdiggøre krydsningen over fodgængerfeltet

Årsagen til at fodgængerfeltet skifter til rød, imens man er ved at krydse, er for at sikre, at der ikke kommer ”nye” fodgængere ud på fodgængerfeltet. På den måde sikrer vi, at fodgængerfeltet bliver tømt for fodgængere, så svingende biler kan svinge.

Det er også vigtigt at huske på, at der er afsat tid fra, når fodgængerfeltet bliver rødt, til at de tværgående biler får grønt lys. I dette kryds er der afsat 9 sekunder, altså 4,5 sekund for hver vejbane fodgængerne skal krydse. Dette plejer normalt kun at være 3 sekunder pr. vejbane, men vi har øget denne tid.

Vi er opmærksomme på, at signaltiderne i krydset er blevet ændret fra, hvad det tidligere har været. Dette skyldes at det kan medvirke til en meget bedre afvikling af biltrafikken. Dog er der nogle vaner fra tidligere, der stadig sidder i folk.

Man må aldrig gå på kompromis med trafiksikkerheden, og vi vil derfor løbende holde øje med lyskrydset.

Derudover kan vi fortælle, at vi er ved at give fodgængerne grønt lys 4 sekunder før bilerne for at sikre, at bilisterne bliver gjort opmærksomme på, at de skal overholde færdselsloven, og holde tilbage for krydsende fodgængere.Feedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen

Kontakt Vej & Trafik

Telefon: 72 36 41 60 alle hverdage fra kl. 08.00 til 13.00

Email: Vejogtrafik@holb.dk