Spring til indhold

Kameraer skal fortælle om ledige p-pladser i Holbæk by

På en række af de offentlige parkeringspladser i Holbæk by er opsætningen af kameraer ved at være afsluttet.
14.02.2022

Holbæk Kommune er i fuld gang med arbejdet, der skal give bedre parkeringsservice til kommunens borgere og besøgende. Det sker ved at opsætte vejvisningstavler, der henviser til aktuelt ledige parkeringspladser. 

Et sådant system kræver detektering af ledige parkeringsbåse, og til dette formål opsættes kameraer, der vil registrere, om de enkelte parkeringsbåse er optagede eller ledige. Lignende systemer anvendes allerede mange steder i landet.

Den valgte detektering sikrer et fleksibelt system, som nemt og billigt kan tilpasses byens fremtidige udvikling. Det vil sige, at det er nemt at tilføje, fjerne og omplacere parkeringspladser. Det er muligt, da al detektering udføres af kameraer og ikke af udstyr i asfalten.

Udover at synliggøre placeringen af ledige parkeringspladser vil de grafiske tavler også kunne kunne meddele trafikanterne andre relevante informationer, så som spærrede gader i forbindelse specielle lejligheder, arrangementer, vejarbejde m.m.

Fungerer ikke som kameraovervågning

Det er vigtigt for Holbæk Kommune at pointere, at systemet på ingen måde anvendes til overvågning. Derfor foregår registreringen af parkeringspladser uden, at der gemmes billeder fra de opsatte kameraer.

Kamerasystemet er udviklet til automatisk at scanne, om p-båse er optagede eller ledige, og det er det eneste, som kameraerne anvendes til. Kameraerne kan fx IKKE anvendes til persongenkendelse eller genkendelse af køretøjer eller nummerplader.Feedback

Sidst opdateret

14.02.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin