Spring til indhold

Togbusser mellem Holbæk og Kalundborg

Banedanmark skal forny jernbanen mellem Holbæk og Kalundborg og gør klar til den kommende elektrificering. Det betyder, at togbusser indsættes fra den 9. april til den 6. maj.
22.03.2022

Det kommer til at betyde fire uger uden tog. Det meste af arbejdet i sporet foregår i perioden fra den 9. april til den 6. maj 2022, hvor togdriften på strækningen mellem Holbæk og Kalundborg er aflyst. Der vil således være indsat togbusser i stedet for.

Elektrificeringen af Nordvestbanen fortsætter i 2022 og årene fremover. Det er strækningen mellem Holbæk og Kalundborg, som skal gøres klar til fremtidens klimavenlige eltog, som efter planen indsættes i slutningen af 2027.

For dig som passager

Som togpassager vil du i forbindelse med sporarbejderne opleve, at Banedanmark spærrer jernbanen mellem Holbæk og Kalundborg i perioden 9. april – 6. maj 2022. I denne periode indsættes der togbusser. Husk, at planlægge din rejse på www.rejseplanen.dk.

Hvorfor?

Elektrificeringen af jernbanen giver mulighed for at køre med klima-, miljø- og naturvenlige eltog, der giver mindre støj langs banen. Det er dette arbejde, som Banedanmark går i gang med i 2022 og kan høste frugter af om nogle år. Dele af strækningen er også nedslidt, så vi i 2022 fornyr spor ude på strækningen samt på Kalundborg Station.

Hvad skal laves?

Projektet omfatter blandt andet sænkning af spor under broer, fornyelse af skinner, sveller, sporkasser, sporskifter, kabelarbejder samt drænarbejder. Desuden skal tre broer udskiftes, og to broer fornyes.

Læs mere hos BanedanmarkFeedback

Sidst opdateret

20.06.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin