Spring til indhold

Borgmesterbrev sikrer ny uddannelse til Nordvestsjælland

PRESSEMEDDELELSE | EUC Nordvestsjælland har i dag fået tilsagn fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil om, at de pr. 1. oktober 2019 kan tilbyde uddannelse i stilladsarbejde.
05.09.2019

Tildelingen af den nye uddannelse sker blandt andet på baggrund af en borgmesterhenvendelse i august fra de nordvestsjællandske borgmestre i Holbæk, Kalundborg og Odsherred til Børne- og undervisningsministeriet.

Og det glæder Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune, at samarbejdet med EUC og henvendelsen til ministeren har båret frugt.

”Som ét af de få steder i Danmark kommer EUC Nordvestsjælland til at tilbyde en uddannelse i stilladsarbejde. Det er altid en festdag, når vi får en ny uddannelse til vores område. For det er med til at tiltrække og fastholde de unge i uddannelse, at vi har en bred palet at tilbyde dem. Holbæk skal være en uddannelsesby, og det kæmper vi hver eneste dag for, at den bliver,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Stilladsuddannelsen retter sig typisk mod borgere med kort eller ingen uddannelse. Dermed er denne uddannelse en god indgang til arbejdsmarkedet for de lavt uddannede. I Nordvestsjælland gælder dette for en stor gruppe, og derfor er det særligt værdifuldt, at uddannelser af denne type bliver tilgængelige i Nordvestsjælland.Feedback

Sidst opdateret

04.05.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin