Spring til indhold

Ukrainere, der kommer til Danmark

Vi ved, at der allerede nu befinder sig en del ukrainere i landet, der er flygtet fra den forfærdelige situation, og flere er på vej bl.a. i busser.

For at vi som kommune kan hjælpe de ukrainere, der kommer til Danmark, med kost og logi, så kræver det, at de søger asyl.

Så har du fx hentet familiemedlemmer til Danmark fra Ukraine, og de i første omgang ikke ønsker at søge asyl, så skal du selv stå for udgifterne til kost og logi.

Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har grundet den særlige situation i Ukraine lavet en informationsside målrettet ukrainske statsborgere. Formålet med siden er at give relevante oplysninger til ukrainske statsborgere, der enten er i Danmark eller som ønsker at komme til Danmark, om bl.a. muligheden for at bevare eller få opholdstilladelse.

Indrejse i Danmark - visum, pas, opholdstilladelse

  • Visumfrit ophold: Ukrainske statsborgere, som har et biometrisk pas (udstedt efter januar 2015) kan opholde sig visumfrit i Danmark i 90 dage.
  • Ophold med visum: Ukrainere med pas før denne dato skal have visum. Der kan søges om nødvisum ved grænsen til Danmark.
  • Asyl: Enhver udlænding, der opholder sig i Danmark, kan indgive ansøgning om asyl i Danmark.

Læs mere hos Udlændingestyrelsen

 Feedback

Sidst opdateret

17.03.2022

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin