Borgerpanel

I Holbæk Kommune tror vi på, at vi kan skabe de bedste muligheder og løsninger, når vi samarbejder. Derfor bestræber vi os på at være en stærk medspiller for borgere og virksomheder - og vi har et særligt fokus på at inddrage borgernes viden, ressourcer og oplevelser.
Hvis du vil bidrage, kan du melde dig til Holbæk Kommunes borgerpanel. Som medlem af borgerpanelet kommer du til at svare på elektroniske spørgeskemaer, hvor du skal tage stilling til en række emner. Borgerpanelet har tidligere forholdt sig til blandt andet kollektiv trafik, kommunikation og demokrati.
De samlede resultater fra hver undersøgelse offentliggøres løbende i boksen her på siden.
Borgerpanelet bruges altså til at spørge en stor gruppe borgere om emner, som kommunalbestyrelsen gerne vil have et borgerperspektiv på. Det fungerer som en almindelig meningsmåling, blot er det de samme borgere, der bliver spurgt over flere gange.
Når du deltager i borgerpanelet, kan du derudover blive inviteret til at deltage i en fokusgruppe. Her fortæller en mindre gruppe borgere om jeres holdning til et konkret emne. Du vil altid have muligheden for at sige "nej tak" til invitationen.
Holbæk Kommune står for borgerpanelet i samarbejde med Rambøll Management Consulting A/S.
Dit navn, e-mailadresse og tilsvarende oplysninger, som du har oplyst i forbindelse med din tilmelding til borgerpanelet, vil ikke blive udleveret til andre, heller ikke internt i kommunen.
Borgerpanelet repræsenterer begge køn, alder og forskellige geografiske områder i kommunen, og du vil derfor også blive spurgt om nogle baggrundsoplysninger, når du tilmelder dig borgerpanelet.
Medlemskabet er personligt. Hvis I er flere personer fra samme husstand, der ønsker at være medlem af borgerpanelet, skal hver enkelt melde sig til med sin egen e-mailadresse.
Du kan til enhver tid blive slettet i borgerpanelet og/eller få slettet din besvarelse i en given spørgeskemaundersøgelse fra panelet.
Du har til enhver tid ret til at blive oplyst om, hvilke oplysninger der er registreret om dig i borgerpanelet. Du kan også til enhver tid kræve, at fejlagtige oplysninger bliver rettet.
Resultaterne bliver brugt til at lodde stemningen blandt borgerne og tage deres stemmer i betragtning.
Det er fortsat kommunalbestyrelsen, der træffer politiske beslutninger, men borgerpanelet kan være med til at give politikerne viden og inspiration på områder, hvor det er vigtigt at kende borgernes opfattelse og holdning.
Hvis du har skiftet e-mail, er flyttet til et andet sted i kommunen eller ikke længere har hjemmeboende børn, kan du nemt opdatere dine baggrundsoplysninger i forbindelse med næste panelundersøgelse.
Der er ingen forpligtelser forbundet med at deltage, og du kan når som helst melde dig ud af panelet.
Du kan melde dig ud i forbindelse med næste panelundersøgelse eller ved at skrive til politik@holb.dk.
I 2015 svarede borgerpanelet på spørgsmål om, hvordan de oplevede demokratiet i Holbæk Kommune. Nu er der blevet fulgt op på undersøgelsen med en ny.
Herunder kan du læse undersøgelsens resultater, se en sammenligning af undersøgelserne fra 2015 og 2017 og som noget nyt kan du se resultaterne i en onlineudgave, hvor du selv kan sortere besvarelserne på bl.a. lokalområder, alder med videre.
Figurrapport med alle resultater
Figurrapport med sammenligning af 2015 vs. 2017
Undersøgelsen blev gennemført som en mini-undersøgelse med færre spørgsmål end normalt. Den blev gennemført i starten af juni 2018 og sendt ud til 1011 borgere, hvoraf 675 gennemførte undersøgelsen. Det svarer til 67%, hvilket er meget tilfredsstillende.
Herunder kan du læse undersøgelsens resultater og se de kommentarer, deltagerne har skrevet.
Figurrapport uden kommentarer
Undersøgelsen blev gennemført september 2018 og sendt ud til 1018 borgere, hvoraf 715 gennemførte undersøgelsen. Det svarer til 70%, hvilket er meget tilfredsstillende.
Herunder kan du læse undersøgelsens resultater og se de kommentarer, deltagerne har skrevet. Der er også mulighed for at se en online-version af resultaterne, hvor du selv kan sortere besvarelserne på aldersgruppe og by/boligområde.
Sidst opdateret
04.12.2018
Ansvarlig redaktør