Reducering af aktivitetsmedarbejdere vil blive dyrt

Dette er input til spareforslag AHLI-16.

Det vil blive dyrt på den længere bane at tage denne lille besparelse nu, og det vil forringe livskvaliteten for beboerne på Samsøvej Plejecenter, samt gøre hverdagen sværere for lederne når det brænder på.

08.09.2023

Af Brian Rasmusson

Jeg er pårørende til en af de aktivitetsmedarbejdere i planlægger at fyre, jf. spareforslag AHLI-16.

Den minimale "besparelse" i vil få ved at fyre en eller flere aktivitetsmedarbejdere på Samsøvej plejecenter kommer med flere omkostninger:

1) De medarbejdere i har i aktivitetscenteret på Samsøvej er nedslidte sosu'er. De kan ikke længere varetage et job som sosu, og har endelig fundet en plads hvor de kan gøre brug af deres faglige viden, og stadig gøre en stor forskel for de ældre. Fyres de, risikerer i at de kommer til at ende i arbejdsløshed. De kan ikke klare et job som sosu da det er for fysisk belastende.

2) Da medarbejderne er sosu-uddannede springer de til og hjælper med plejen når det brænder på. Det sker når der ikke kan/må skaffes vikarer og er sygdom i huset. De bruges altså som et internt "emergency vikarbureau".

3) De er sosu-uddannede og har derfor faglig viden om hvordan demente skal behandles. En viden som frivillige ikke nødvendigvis besidder.

4) Dertil kommer naturligvis konsekvenserne for beboerne: Færre aktiviteter i og ud af huset = lavere livskvalitet. Mindre gymnastik/træning = potentielt hurtigere funktionstab og dermed større behov for pleje. Mindre tid til den enkelte borger = større risiko for ensomhed. Der er beboere med stort socialt behov = større belastning for sosu'erne.

Dette forslag er hjerteløst på flere måder.

Senest opdateret 18-04-2024