Spring til indhold

271. Orø's færgedrift

Økonomiudvalget, Udvalget for Klima, Miljø og Natur, Udvalget for Kultur og Fritid, Udvalget for Beskæftigelse, Uddannelse og Erhverv, Udvalget for Plan, Bolig og Lokal Udvikling

Af Kristian Olivarius

Vedr. nedgang i antal afgange og personale på færgen mellem Orø og Holbæk, vil jeg tilføje mit indlæg, set ud fra en ny tilflytter til Orø, som arbejder i Holbæk.
Jeg synes det vil være super ærgerligt, at beskære de muligheder, der er i øjeblikket for unge, at kunne etablere sig, uden at være forgældet op over begge ører og have råd til at stifte familie. Jeg ser flere, der bruger øen som springbræt og en opsparing i eget hus, til at komme videre i livet.
Orø er en natur perle der er, som et vakuum for den travle hverdag, mange af os oplever til daglig og det, at være så privilegeret, at kunne bo der og samtidig passe mit arbejde i Holbæk, er fantastisk.
Jeg er ny på øen og ny i området så jeg kender ikke historikken for området, men kan kun se med nutids øjne og det jeg ser er et lille samfund som er i vækst, beboertallet er stigende, entreprenør ånden er stor og der opstår små nicher som for en periode eller blivende, er et aktiv for øens beboere. I dag er der en velfungerende Brugs, der er flere spisesteder, der holder ved og er åbne også i vinterhalvåret, igen til glæde for øens ældre, men også for os der gerne vil slippe for madlavningen ind imellem. Orø hallen med en masse aktiviteter og fitness, skolen og alle øens forskellige foreninger og laug.
Min frygt er at alle disse fantastiske tilbud vil forsvinde, hvis befolkningstallet falder og det ender med at blive en sommerhus ø.
Min bøn er, at kommunen vil tænke sig om og tænke fremad. Bare en kortvarig nedgang (få år) i service niveauet på færgen, vil gøre det næsten umuligt at genetablere de eksisterende tilbud og der vil gå mange år, før øen vil være tilbage på det niveau den er i dag.



Feedback

Sidst opdateret

30.08.2023

Ansvarlig redaktør

Jonas Hosbjerg Nordlund