logo Til holbaek.dk

Projektudvalget

Projektudvalget for Lokal Udvikling er et politisk udvalg, der i 2016 og 2017 arbejder med at styrke kommunens lokalområder og lokale fællesskaber.

(Foto: loppemarked i Vipperød)

Holbæk Kommune er til for alle borgere – både dem, der bor i landområderne og landsbyerne, dem i de lidt større byer og dem i kommunens hovedby Holbæk. Som borger i Holbæk Kommune skal man kunne føle sig som en del af hele kommunen, uanset hvor man bor. Og det er vigtigt for den fortsatte udvikling af kommunen, at der bliver skabt synergi mellem kommunens lokalområder, så områderne supplerer hinanden og bliver stærkere hver især.

Det er baggrunden for arbejdet med lokal udvikling. Derfor vil Holbæk Kommune understøtte projekter, der bidrager med mere liv og aktivitet både i Holbæk by og kommunens øvrige byer, ligesom vi vil bakke op om lokale borgerdrevne projekter, der bygger videre på lokale kvaliteter.

Liv i lokalområderne

I Projektudvalget for Lokal Udvikling sidder syv politikere, og de vil løbende samarbejde med borgere, medarbejdere, foreninger og andre om at udvikle Holbæk Kommune. I det arbejde er der tre pejlemærker:

  • Engagerede medborgere
  • Et godt sted at bo
  • En samlet kommune med by og land.

 

Pejlemærkerne 'Engagerede medborgere' og 'Et godt sted at bo' lægger vægt på, at kommunen understøtter nye ideer og initiativer.

Pejlemærket 'En samlet kommune med by og land' sætter fokus på, at kommunens forskellige byer har forskellige forudsætninger og potentialer, som skal udnyttes i udviklingen. De lokale kvaliteter skal bruges til at skabe et varieret udbud af attraktive byer, landsbyer og boligområder, der supplerer og understøtter hinanden.

Bygger videre

Arbejdet i Projektudvalget for Lokal Udvikling bygger på de anbefalinger, Demokratieksperimentariet gav ved udgangen af 2015. Demokratieksperimentariet var et politisk udvalg, der i 2014 og 2015 arbejdede sammen med borgere og medarbejdere om at skabe bedre samarbejde og lokal udvikling i Holbæk Kommune.

Læs mere om Demokratieksperimentariet  

 Feedback

Sidst opdateret

03.03.2017

Ansvarlig redaktør

Karen Breiner Nielsen

Vil du vide mere?