Spring til indhold

Fornyelse af havnekaj

På Krags Brygge skal kajkanten renoveres, havnepromenaden skal videreføres til Filmtorvet og vandkvaliteten skal forbedres.

Renovering af kaj og spuns

Selve kajen på Krags Brygge trænger til en gennemgribende renovering.

Spunsen - det vil sige de bølgede jernplader, der er banket ned i jorden for at skabe selve kajkanten - bliver repareret og forstærkes med en betonplade. Der er ikke behov for at banke ny spuns ned med de gener, det kan have for naboerne. Til gengæld vil kajen være spærret i en periode, for at forhindre farlige situationer som følge af den tunge trafik til både de offentlige arbejder og de private boligbyggerier. 

Udover arbejdet med spunsen, skal de massive træstykker øverst på kajkanten - hammeren som den hedder - udskiftes helt. Træet er beskadiget og til dels ramt af råd.

Forlængelse af havnepromenaden

Krags Brygge skal have en sammenhængende havnepromenade, der inviterer til gåture og ophold på havnen.

En del af Krags Brygge er allerede belagt med de betonplader, der udgør havnepromenaden, og med de store bjælker, der benyttes som siddepladser. Dette forløb skal videreføres helt ned til Filmtorvet.

Renere vand

Der har i perioder været problemer med vandkvaliteten i den inderste del af havnen ned mod Filmtorvet. Særligt ved regnskyl er der konstateret forhøjede mængder af bakterier i vandet.

I forbindelse med renoveringen af kajkanten vil de rør, der leder regnvand ud i havnen blive undersøgt og omlagt. Det skal gerne have en positiv effekt for vandkvaliteten og dermed brugen af havnen. Feedback

Sidst opdateret

06.10.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin