Spring til indhold

Økonomien

Her kan du læse mere om økonomien og organiseringen af Holbæk Sportsby

Finansiering

Holbæk Sportsby koster 325 millioner kroner. Det er Fonden Holbæk Sportsby, der skal opføre, drive og vedligeholde sportsbyen.

Byggeriet er delt i to dele, der finansieres på forskellig vis:

  • En kommunalt finansieret del til 130 millioner kroner. Det er blandt andet et nyt sundhedshus, et fodboldstadion og et atletikstadion.

  • En del, der betales via en finansiel leasing-model til 195 millioner kroner. Det er blandt andet svømmehal, multihal og de mange andre faciliteter i sportsbyen.

Finansieringen af den kommunale del foregår på normal vis, ved at Holbæk Kommune stiller med de nødvendige midler. Dog betales konsortiet i takt med, at de færdiggør byggeriet i stedet for på én gang.

Den finansielle leasingmodel er anderledes. Her betaler Holbæk Kommune først, når byggeriet står færdigt.

Betalingen af de 195 millioner foregår over 22 år og på det tidspunkt vil der være en rest på 95,2 millioner kroner, som Holbæk Kommune skal indfri. Pengene til denne rest afsættes på budgettet over de næste 22 år.

Udover de 325 millioner kroner skal kommunen betale for blandt andre byggemodning af området. Det betyder, at den samlede byggesum udgør 363,3 millioner

Drift

Holbæk Kommune skal over den 22-årige periode betale 13,3 millioner kroner om året for drive sportsbyen og betale leasingbidragene. Med i beløbet er desuden vedligeholdelse af faciliteterne.

Til sammenligning bruger kommunen 8,5 millioner om året på de nuværende nedslidte faciliteter, og det er eksklusive vedligeholdelse.

Fonden

Fonden Holbæk Sportsby må gerne lave et overskud, hvis den kan levere det aftalte billigere, eller kan lave arrangementer, der skaber profit.

Da der er tale om en fond vil et eventuelt overskud blive geninvesteret i sportsbyen. Fonden vil desuden have repræsentation af de foreninger, der får til huse i sportsbyen.Feedback

Sidst opdateret

28.05.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin

Hjemmesiden for Holbæk Sportsby

Nyheder fra Holbæk SportsBy