Hvor skal det nye renseanlæg ligge?

Et nyt renseanlæg skal erstatte det nuværende, der ligger ved Holbæk Havn. For at finde den rette placering har vi spurgt efter input og forslag.

Der skal ikke længere være renseanlæg på havnen i Holbæk by. Det gamle og teknisk nedslidte anlæg skal erstattes af et nyt. Vi har derfor spurgt om hjælp til at finde den bedst egnede placering til det nye renseanlæg. Holbæk Kommune og forsyningsselskabet Fors A/S inviterede til offentlig idéfase. Du kunne foreslå en placering og deltage i debatten.

Se foreslået placeringer og læs debatten

Nu er der taget hul på næste del af processen, hvor vi sammen med forsyningsselskabet Fors A/S udvælger egnede forslag fra den offentlige idéfase eller samarbejde med nabokommuner. Disse forslag skal så drøftes i en arbejdsgruppe, hvor der deltager borgerrepræsentanter fra de lokalområder, hvor anlægget foreslås placeret.

Du kan se procesbeskrivelsen her

Udvalget for Klima og Miljø godkendte i september 2016 procesbeskrivelsen om den fremtidige placering af et nyt Holbæk Renseanlæg.


Hvorfor nyt renseanlæg?

Hvorfor skal vi bygge et nyt renseanlæg, og hvorfor skal det ligge et andet sted? Få svarene nedenfor.

Kriterier for placeringen

Et nyt renseanlæg kan ikke ligge hvor som helst i kommunen. Nedenfor kan du læse om, hvilke kriterier der skal være opfyldt for den grund anlægget skal ligge på.

Fakta om moderne renseanlæg

Vidste du, at moderne renseanlæg stort set ikke lugter? Eller at det kan bygges som en naturlig del af omgivelserne? Nedenfor kan læse mere om, hvad der ikke bare gør et moderne renseanlæg til en acceptabel nabo, men måske også en gevinst.


Feedback

Sidst opdateret

28.03.2017

Ansvarlig redaktør

Pernille Adriane Olsen