Spring til indhold

Overgangen til ældreområdet

Vi er i fuld gang - også selv om der har været lidt stille på vores blog. Vi har været i gang med opstarten på det nye område, som vi skal arbejde med i PAD - og det kan I læse mere nu
15.10.2019

Af Charlotte Nielsen

I projektudvalget for afburaukratisering og decentralisering (PAD) afsluttede vi ved sommerferiens komme vores arbejde med Folkeskoleområdet. Et arbejde der sluttede med seks anbefalinger på folkeskoleområdet, og som nu er overdraget til Børn og skoleudvalget, som har lavet en proces for implementering af anbefalingerne. Det har været spændende at få lov til at fordybe sig, i et for mig, kendt og elsket område.

Overgangen til det næste område vi skulle i gang med skete allerede inden sommerferien gik i gang, da Christian Ahlefeldt og jeg var en dag i praktik. Christian i Elmelunden og jeg på plejecentret Samsøvej. Ugen efter blev der afholdt et intromøde for den personalegruppe, der skulle involveres i de efterfølgende workshops på ældreområdet. Når vi har valgt plejecentrene og ikke f.eks. hjemmeplejen, så skyldes det, at ældreområdet står med nogle store implementeringsopgaver som Nexus og fællessprog 3, som er ret omfattende.

I den proces er plejecentrene nået længere end hjemmeplejen, og da vi i udvalget trækker på en del personale over længere tid, så var det mest hensigtsmæssigt for vores medarbejdere, at det blev plejecentrene, som er repræsenterede ved Nexus (det fælles it-system), Hjælpemiddelcentralen og Visitationen. På ældreområdet får vi for alvor foldet den metode ud, som vi fik en smagsprøve på, da vi arbejdede med folkeskoleområdet.

Metoden hedder Samskabt styring, og hvis man synes, at det lyder som noget er vokset i KL’s akademiske kontorer, så har man helt ret. Men ud over et lidt måske intetsigende navn, så er jeg personlig glad for metoden. Samskabt Styring består at række workshops, hvor hele styringskæden, i en større eller mindre del af organisationen, er indkaldt til at rette fokus på det, der bøvler i hverdagen, blive klogere sammen og komme med løsningerne sammen.

I PAD er vi så heldige at have to konsulenter med fra KL som styrer os igennem metoden. Samtidig i forløbet med workshops har vi inviteret interessenter ind i udvalget: Allerførst har den konstituerede chef på området Charlotte Larsen, som har bidraget med et grundigt indblik i hele opbygningen af ældreområdet.

Vi har haft besøg af de faglige organisationer, som på hver deres vis har bidraget med nogle mere overordnede problemstillinger på deres respektive medlemmers vegne. Og i løbet af efteråret vil vi få besøg af yderligere to interesseorganisationer bl.a. ældrerådet og handicaprådet.

Som altid, når man møder kommunens medarbejdere, så en meget stor fornøjelse. Det er mennesker, der i den grad er dedikerede til arbejde med at løfte kernevelfærden der, hvor de står - om det er på chef-gangen eller ude på f.eks. plejecentrene. Det var en stor oplevelse at få lov til at være med på Samsøvej og følge medarbejdernes arbejdsdag. Det var en oplevelse af nærvær og omsorg for den enkelte, som gik lige i hjertet.

Tak, fordi jeg måtte komme på besøg.Feedback

Sidst opdateret

15.10.2019

Ansvarlig redaktør

Vivi Wieslander