Spring til indhold

Nedsat elafgift

Du skal søge om nedsat elafgift hos dit el-selskab. Kommunen er ikke forpligtet til at udfylde et skema eller sende en mail til dit elselskab vedrørende registreringsdato af elvarme i BBR.

Hvis du ønsker at få nedsat din elafgift, skal du søge om det hos dit el-selskab.
Du vil ofte kunne finde information på el-selskabets hjemmeside om hvordan du søger.

Nogle elselskaber henviser til at kommunen skal underskrive et ansøgningsskema eller sende en kvittering for registrering af varmekilde i BBR. Kommunen er ikke forpligtet til at gøre dette og det er dit elselskab der selv har ansvar for at søge den dokumentation, de har brug for.

Der findes et opslagsværk som viser BBR-data direkte fra BBR-registeret. Opslagsværket er gratis.

Gå til opslagværket

Hvis dit elselskab ikke vil søge data herfra, må vi henvise til elselskabets eget ansvar for at søge data på anden vis.

Baggrund for opslagsværket

Kommunernes Landsforening (KL) har været i dialog med Green Power Denmark, som er interesseorganisation for mange elselskaber. Formålet har været, at elselskaberne opretter adgang til de offentlige og gratis BBR-oplysninger. KOMBIT, kommunernes it-fællesskab, har udviklet et simpelt opslagsværk. Dette kan elselskaberne og andre anvende gratis indtil slutningen af 2023. Herefter skal elselskaberne selv have fundet en løsning.

Registrering i BBR

Husk at du skal sikre at din BBR-registrering er opdateret. Det kan du gøre ved at gå ind på hjemmesiden: https://bbr.dk/ret Det er ikke muligt at registrere oplysninger med tilbagevirkende kraft, hverken for dig eller kommunen. Feedback

Sidst opdateret

26.05.2023

Ansvarlig redaktør

Runa Cecilie Lund Sørensen