Affaldstilsyn

Et projekt om proaktivt affaldstilsyn har undersøgt, hvordan myndigheder og lokale erhvervsråd kan hjælpe virksomheder til at tage ejerskab for klimaet.

Kan en fremtidssikret forretning kombineres med paragraffer og klima? Kan bæredygtighed øge virksomheders fortjeneste? Og findes der en model, som spotter potentialerne i samarbejdet mellem kommuner og erhvervsråd?

Det har et nyt projekt undersøgt, og svarene er: ja, områderne kan kombineres, og modellen er nu lavet.

Rapporten har titlen ”Pixi drejebog om PROAKTIVT affaldstilsyn, med fokus på både miljø og forretning”.

Rapporten er vigtig at læse, fordi:

  • Virksomheders bundlinje kan forbedres ved at kombinere miljø og forretning.
  • Affaldsmyndighedens viden om eksisterende og nye lovkrav er en guideline til virksomhedens kommende investeringer.
  • Erhvervsrådets neutrale platform kan i fællesskab med affaldsmyndigheden og forsyningen inspirere virksomheder til udveksle rester og høre, hvad andre gør i forhold til klima og branding på området. For eksempel samarbejder Schoeller Plast Entreprise med Plastix om at genbruge gamle fiskenet til nye plastemner.
  • Store virksomheder er allerede er begyndt at stille klimakrav til de mindre leverandører. For eksempel har Novo, Ørsted og Velux krav til leverandører om at anvende grøn strøm i 2030.

Pixi drejebog

Proaktivt affaldstilsyn

Bilag omtalt i dokumentet kan fås ved kontakt til projektudvikler i Holbæk Kommune Steen Schønemann på telefon: 72 36 88 37 eller mail: stesc@holb.dk.

Senest opdateret 07-11-2023