Gittes vildt flotte haver

Gitte (til venstre i billedet) Hos Danbolig i Holbæk. 

Gitte har valgt at lave et samarbejde med ejendomsmæglerne, der ved et salg af en villa, giver de nye ejere en folder med, der kort beskriver hvordan de kan være med til at styrke biodiversiteten og stadig have en VILDT pæn have - uden ekstra tid iført havehandsker. 

Gitte (til venstre i billedet) Hos Danbolig i Holbæk. 

Kort om Gitte
Jeg hedder Gitte Grahndin, bor i Holbæk i et parcelhus, på en lille grund og har sommerhus på en stor grund og elsker begge - der dog er meget forskellige. Den ene fin, som det 'hør og bør sig' i et parcelhuskvarter og den anden 'vild med vilje' i sommerhuset. Derudover har jeg firmaet Bo&Gro, der indretter rum i hus og have. 

Hvorfor blev du Vild Havementor?
Jeg valgte at blive Vild Havementor, for når jeg går rundt i villakvarterne, så oplever jeg desværre ofte, at gamle veltilplantede haver med smukke gamle træer, bliver bliver fældet og fjernet og erstattet med græs og skærver, når der kommer nye ejere.
Det betyder at utallige levesteder for dyr forsvinder og haverne bliver golde ørkener uden liv. 
Det vil jeg gerne gøre noget ved, men er også klar over, at det er svært at ændre på hvordan en traditionel parcelhus have skal se ud og hvordan de kan kombineres med 'Vild med vilje', som oftest anses som sjusket og uplejet. 

Min tilgang er, at vise parcelhusejerne, at lidt har også ret og at man med små greb, kan have en smuk have, der også er til gavn for dyrelivet og det er vigtigt, at vi alle hjælper med at styrke her og nu. 

Og det er ikke så lidt land, parcelhusgrundene dækker i kommunen. Faktisk svarer de 17.500 grunde til et areal svarende til 2.111 boldbaner, så der er masser at tage fat på. 

Men hvordan får man fat på ejerne af grundene? 
Jeg har valgt at lave et samarbejde med ejendomsmæglerne, der ved et salg af en villa, giver de nye ejere en folder med, der kort beskriver, hvordan de kan være med til at styrke biodiversiteten og stadig have en pæn have - uden ekstra tid iført havehandsker. 

Hvad er din Vildeste drøm?
Min tanke med det, og min VILDESTE drøm med mit tiltag er, at vi får ændret på den gængse opfattelse af hvordan en parcelhushave skal se ud og skabe en forståelse for, at man godt kan have en vildt pæn have til gavn for både mennesker og dyr. 

Den hjælp som jeg indtil nu har fået fra Holbæk kommune til at lave brochuren, har været uvurderlig og jeg håber at kommunen også vil hjælpe mig fremadrettet med midler til at få trykt brochuren. 

Senest opdateret 07-11-2023