Jespers vilde nabolag

Jesper ved et af grundejerforeningens fællesarealer

Jesper flyttede til Holbæk og bemærkede at hans egen grundejerforening haltede bagefter, når det kom til natur og biodiversitet. Det fik han ændret på, og vil i fremtiden støtte op om at kommunens grundejerforeninger lægger deres arealer om.

Jesper ved et af grundejerforeningens fællesarealer.

Kort om Jesper
Min hustru og jeg flyttede til Holbæk i 2020. Vi kan se, at antallet af sommerfugle og bier mm., er væsentligt lavere end i Aarhus, hvor vi kommer fra. Jeg selv har bl.a. arbejdet med naturpleje hos HedeDanmark - i dag er jeg pensionist. Vi omlagde vor nye have i efteråret 2020 til "Vild have". Og så har jeg en fortid som formand i en række grundejerforeninger og kender mine lus på gangen.

Hvorfor blev du Vild Havementor?
Jeg vil gerne være med til at vende bøtten: Ét af problemerne er bl.a. grundejerforeningernes manglende viden om de grønne arealer, som de administrer! Der sprøjtes med pesticider og slås græs i ét væk. Det er tudetosset. Bare se de sprøjtede arealer - der er jo intet liv!

Hvad er din VILDESTE drøm?
At alle grundejerforeninger kommunen lægger om til mere vilde arealer. Det behøver ikke være hverken grimt eller rodet. Hvis de store græsarealer bliver højere, får vi også samtidig færre problemer med eksempelvis råger, der finder mad i form af småinsekter i det tætslåede græs. Naturen vil have lettere ved at finde sin balance.

Hvordan kan kommunen hjælpe dig med den?
Hvis vi skal vende bøtten, skal vi have borgerne til at se goderne i at haver og fællesarealer får lov at vokse lidt mere vildt - og at vi sammen kan gøre en forskel. Kommunen må gerne hjælpe mig med at få hul på hvordan vi går til de grundejerforeninger, der ikke selv opsøger muligheden for at lægge om.

 

Senest opdateret 07-11-2023