Handicapparkeringskort
Hvis en parkeringsplads er afmærket med et kørestolssymbol er den reserveret til handicappede bilister. For at benytte pladsen skal man have et handicapparkeringskort liggende helt synligt i forruden.
Hvis du skal søge om selve parkeringskortet er det hos Danske Handicaporganisationer
Kort gennemgang af regler for parkering med handicapparkeringsskilte
Har man parkeringskortet liggende synligt i forruden og hele forsiden af kortet med serienummer samt start- og udløbsdato skal være synligt udefra, gælder følgende regler:
- Der må parkeres 15 minutter på steder hvor alene af- og pålæsning er tilladt, steder med parkeringsforbud, samt gågader, hvis det fremgår at ærindekørsel er tilladt. Standsningsforbud må ikke overtrædes. I dette tilfælde skal du huske at stille parkeringsskiven.
- Parkering er tilladt 1 time på steder, hvor der ellers må parkeres 15 eller 30 minutter. I dette tilfælde skal du huske at stille parkeringsskiven.
- Ubegrænset parkering på steder, hvor 1,2 eller 3 timers parkering er tilladt – med mindre der på skiltet med handicapsymbolet er angivet en tidsbegrænsning. Er en tidsbegrænsning angivet, skal den følges og p-skiven indstilles.
Er der ikke en handicapparkeringsplads, eller er den optaget gælder samme lempelser, hvis du parkerer på en almindelig parkeringsplads.
Du kan læse bekendtgørelsen om parkeringskort for personer med handicap her
Ovenstående parkeringsregler gælder for parkering på offentlig vej eller område. På private områder f.eks. ved indkøbscentre, eller på pladser hvor det er private firmaer, der står for kontrollen, skal man følge de regler, som de skilter med.