Handicapkørsel

Hvis du er bevægelseshæmmet og ikke har mulighed for at tage offentlig transport, kan du blive medlem af handicapkørselsordningen Flexhandicap

Kørselsordningen dækker hele Movias område, det vil sige hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn samt de brofaste øer. Kørslen foregår på alle årets dage og hele døgnet.

For at blive medlem af handicapkørselsordningen skal du henvende dig til Hjælpemidler, som visiterer dig til kørslen. Medlemsgebyret er 300 kr. om året og betales forud. Hvis du er meldt ind fra 1. januar, har du ret til 104 enkeltture, som du kan bruge resten af året. Melder du dig ind senere, betaler du kun medlemsgebyret for de måneder, der er tilbage af året, og får på tilsvarende måde et forholdsvist mindre antal ture.

Prisen for en tur justeres med de almindelige takstændringer for kollektiv trafik en gang årligt i januar. Priserne pr. 20. januar 2014 består af et startgebyr på 24 kr., som dækker de første 5 km. Herefter koster det 2,40 kr. pr. km op til 40 km, og derefter er kilometerprisen 1,20 kr.

Du må tage op til to ledsagere med på turen. Hvis din ledsager er visiteret af kommunen, kan han/hun køre gratis med. Ellers koster hver ledsager et tillæg på 50 procent af turens pris. Husk at fortælle det i forvejen, hvis du skal have ledsager med.

Du må gratis medtage:

  • to børn under 12 år
  • fører- eller servicehund
  • en hund eller andet dyr i taske eller kurv
  • to stk. hjælpemidler (dog kun én el-dreven kørestol)
  • højst en kuffert og et styk håndbagage.

Kørsel skal bestilles med 2 timers frist på internettet eller telefon.

Du kan finde flere informationer på Movias hjemmeside samt et ansøgningsskema ved at klikke her.

Post sendes til:

Holbæk Kommune
Sundhed og Forebyggelse, Hjælpemidler
Ved Faurgården 7
4300 Holbæk

 

Senest opdateret 19-04-2024