Recovery gruppe

Gruppeforløb om det gode hverdagsliv, om at tage styring i eget liv og at komme sig fra psykisk lidelse

Målgruppe

Gruppen er for dig, der har en psykisk lidelse, og som gerne vil finde ud af, hvad du har brug for, for at komme videre. Som gerne vil skabe et bedre hverdagsliv og arbejde med håb, selvbestemmelse og muligheder og dele erfaringer med andre i samme situation.

Formål

Når man får en psykisk lidelse, kan det påvirke håb, drømme og handlemuligheder, og du kan savne er skub til at komme videre. Derfor skal man lære nyt.
Formålet med dette tilbud er, sammen med andre, at finde ud af, hvad du har brug for, for at komme videre. At gå mod det, der betyder noget for dig, tage mere selvbestemmelse og turde drømme igen, så du lettere kan skabe et godt hverdagsliv for dig.  

Når du møder ligesindede og udveksler erfaringer med andre, give håb og udvikle dig. Det sociale fællesskab i gruppen er et fristed, som giver dig støtte til udvikling. Dette bygger på recovery-tankegangen, som handler om, at man kan komme sig efter en psykisk sårbarhed.

Indhold

I gruppen fokuserer vi på håb, selvbestemmelse og muligheder. Vi lægger vægt på en løsningsfokuseret tilgang, hvor vi er optagede af, hvad der virker nu i forhold til at skabe det liv, du ønsker.

Gruppen mødes ca. 10 gange. 
Der er 2 gruppeledere, en fast struktur for at skabe forudsigelighed samt en pause.

Indhold kan være:

  • Korte oplæg fra gruppelederne med inspiration og information om emnerne.
    Emnerne kan for eksempel være: hvad er det at komme sig, accept, mål og drømme, energibalance, styr udenom kriser, hvem er jeg, netværk, aktivitetsliv og muligheder.
  • Fælles erfaringsdeling gruppen imellem. Vi inspirerer hinanden.
  • Det er muligt, at vi skal arbejde med hjemmeøvelser, dette er frivilligt.
  • Vi arbejder med peer. Det betyder, at gruppeleder Jon også bringer egne erfaringer med ind i gruppen omkring at komme sig fra psykisk lidelse.

Tid og sted

Torsdage klokken 12.30-14.15

Multihuset
Kasernevej 6, 2. sal
4300 Holbæk

Kontakt

Hvis tilbuddet er noget for dig eller en du kender, så kontakt Multihuset på telefon 72 36 82 08 eller en af gruppelederne:

Tine på telefon 72 36 31 86 eller Jon på telefon 72 36 90 69.

Senest opdateret 23-04-2024