Holbæk bliver målby for Danmarks største cykelløb

21-02-2024

Når rytterne på 4. etape af Danmarks største etapeløb ’PostNord Danmark Rundt’ rammer opløbsstrækningen, bliver det med målstreg på Havnevej i Holbæk.

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt har lørdag den 17. august Holbæk som målby. Dermed er vejen banet for endnu en cykelfest i en i forvejen cykelgal kommune. Og borgmester Lars Qvist ser frem til en dag i cyklingens tegn.

”Det er fantastisk, at vi igen kan samles om et stort cykelløb i Holbæk Kommune. For tre år siden var vi startby for PostNord Danmark Rundt med rigtig mange mennesker i midtbyen. I 2022 lagde vi asfalt til Tour de France. Til august ser vi derfor frem til endnu en stor cykelfest for alle interesserede. Det bliver spændende igen at mærke stemningen og suset, når toppen af cykelsporten bliver samlet her hos os. For Holbæk-området er et godt sted at køre cykelløb med den beliggenhed, den natur og de rammer, som vi kan tilbyde,” fortæller borgmester Lars Qvist, der samtidig også glæder sig over, at økonomisk støtte fra Sparekassen Sjælland-Fyn A/S har gjort det muligt at gøre Holbæk til målby.

Sparekassen Sjælland-Fyn A/S støtter økonomisk

Sparekassen er gået med som hovedsponsor for at skabe en cykelfest og styrke det lokale handelsliv i Holbæk.

”Det er meget positivt, at det er lykkedes at gøre Holbæk til målby i forbindelse med det årlige PostNord Danmark Rundt cykelløb. Det har en stor brandingværdi for Holbæk, og der vil givet komme meget presseomtale og tusindvis af gæster til arrangementet. Det øger den lokale omsætning og sætter atter Holbæk på Danmarkskortet. Og derfor bidrager Sparekassen Sjælland Fyn A/S som hovedsponsor,” udtaler adm. direktør Lars Petersson.

Ruten for 4. etape lørdag den 17. august

Der vil være etapestart i Store Heddinge, hvor rytterne skal ud på knap 180 kilometer, inden de kan trille over stregen i Holbæk. På etapen tværs op over Sjælland kommer feltet ind i Holbæk Kommune via den sydligste grænse. Her kører rytterne forbi Store Merløse, Nørre Vallenderød, Tjørnede, Brorfelde (her vil der være rundstrækning og bakkespurt), Sønder Asmindrup, Store Grandløse, Bredetved, Tjebberup og Dragerup, inden rytterne skal køre tre omgange på en rundstrækning i Holbæk midtby.

Morten Anderson, formand for Danmarks Cykle Union, ser frem til dette års PostNord Danmark Rundt.

”Den enorme opbakning til PostNord Danmark Rundt, vi oplever i disse år, viser, at cykelsporten for alvor har vundet indpas i danskernes hjerter, og vi glæder os til for 33. gang at komme rundt i landet, til pyntede byer og begejstrede tilskuere. PostNord Danmark Rundt er ikke kun en folkefest, men på alle måder vigtigt for dansk cykelsport, og det kan kun lade sig gøre at præsentere et løb på det her niveau med den massive indsats fra frivillige og naturligvis vores store sponsorstøtte. I år glæder vi os over at kunne fejre PostNord Danmarks 400 års jubilæum, og så er Vejles legendariske stigninger med for 25. gang, så der er masser af fejre, når rytterne atter drager gennem vores smukke sommerlandskaber,” fortæller Morten Anderson.

Du finder mere info på cykelløbets hjemmeside

Senest opdateret 21-02-2024