Spring til indhold

Talent Holbæk

Har du talent? Drømmer du om at stå på en scene, eller sitrer det i dine fingre for at skrive? Banker dit hjerte måske for billedkunstens eller musikkens verden? Så handler Talent Holbæk om dig.

Vi er en del af Talentkommuneprojektet, der er sat i verden for at guide unge kunstneriske talenter frem mod en levevej inden for kunsten. Vi arbejder målrettet for at styrke det kreative fællesskab i Holbæk Kommune og sikre, at du gennem arrangementer, aktiviteter og målrettede undervisningstilbud kan møde andre unge, der brænder for kunsten.

Læs mere om Talent Holbæks formål eller dyk ned i et af vores grundkurser for talentfulde unge mellem 15-25 år: 

  • Billedkunstnerisk Grundkursus
  • Forfatter Grundkursus
  • Musikalsk Grundkursus
  • Scenekunstnerisk Grundkursus

Talent Holbæks folder finder du her. 

Om Talent Holbæk

I 2019 udpegede Kulturstyrelsen 7 danske kommuner som Talentkommuner. Og vi er én af dem. Det betyder, at vi de næste år vil arbejde fokuseret på at styrke Holbæk Kommunes talenttilbud, kreative miljøer og sikre unge talenter større synlighed i byrummet – regionalt såvel som nationalt.

Vi arbejder for at unge kan mødes på tværs af kunstarter i et kreativt fællesskab, der skaber grobund for tværgående arrangementer, nye former for samarbejde og et større netværk for det enkelte talent.

Som ung i Holbæk Kommune vil du møde en lang række talenttilbud – herunder de fire grundkurser; BGK, HDC, MGK og FGK, der har til formål at hjælpe dig med at udvikle og udforske dit talent samt forberede dig på en fremtid inden for kunsten.

Udover de fire grundkurser støtter Talent Holbæk også andre talentudviklingsinitiativer målrettet yngre målgrupper med interesse for kunst, f.eks. Holbæk Kulturskole, Teaterskolen Harlekin, Forfatterskolen for unge og meget mere. Formålet er at skabe et spirende, kreativt fællesskab og give kunstinteresserede børn og unge et solidt fundament for at søge videre ind på et grundkursus.

Talentkommuneprojektet er styret og finansieret af Kulturstyrelsen. Holbæk Kommune har desuden i flere år haft et Talentråd og nu etableres et Advisory Board, som kan inspirere og rådgive parterne om fremtidig udvikling.

 

Musikalsk Grundkursus (MGK)

Brænder du for musik – og drømmer du om en fremtid som musiker? MGK er et 3-årigt grundkursus for unge mellem 14-25 år og forbereder dig på en videregående musikuddannelse.

Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK)

Kunst handler om at vække følelser. Om udtryk og indtryk. Om at sprænge grænser og eksperimentere. Om kreativitet, passion og vilje. Og om hele tiden at udvikle sit talent. Alt dét kan du udleve på BGK.

Scenekunstnerisk Grundkursus (SGK)

SGK er for dig, der har talent for at stå på scenen. Dig, der gerne vil udfordre dig selv og udvikle dig som formidler og skuespiller. Dig, der gerne vil bruge din krop og din stemme til at fortælle historier overfor et levende publikum. Og først og fremmest dig, der drømmer om at kombinere din STX-uddannelse med dramaundervisning på højt niveau.

Forfatter Grundkursus (FGK)

Elsker du at skrive? At lege med ord og sammensætte sætninger på nye, overraskende måder? Vil du gerne fortælle historier og dele dem med andre? Og drømmer du måske om at se dit eget navn på tryk? Så er FGK noget for dig!


Feedback

Sidst opdateret

13.02.2020

Ansvarlig redaktør

Stephanie Juul Nielsen

Vil I optræde til Aprilfestivalen i Holbæk 2020?

Talent Holbæk har fået til opgave at arrangere optræden med Holbæk kommunes børn og unge under Aprilfestivalen 24. og 25. april 2020. Tilbuddet er til alle børn og unge fra 0. klasse og til ungdomsuddannelser/videregående uddannelser. Optræden foregår på gaden og på en scene i Holbæk by. 

Du kan læse mere om ungeoptræden og tilmelding her. 

Nyhed: Præ-MGK

Præ-MGK er et nyt musikalsk undervisningstilbud for unge musikere, sangere og producere mellem 15 - 20 år, der går på en ungdomsuddannelse. Præ-MGK er et samarbejde mellem TalentHolbæk, Holbæk Kulturskole og Stenhus Gymnasium. 

Du kan læse mere om Præ-MGK her

 

Talent Holbæk-sekretariatet

Vi er et dedikeret team, der alle brænder for at styrke Holbæks talentmiljø og danne kreative fællesskaber på tværs af kunstgenrer. 

I praksis er vi opdelt i to teams: et kerneteam og et ungeteam. Kerneteamet står for den overordnede administration af projektet, mens ungeteamet er projektets øjne og øre i de kreative miljøer. 

Følg os på Facebook