Kontorelev

Emelie Edelslund Nielsen

”Det gode ved at arbejde i en kommune, er at det er meget bredt. Det er et kæmpe maskineri der skal køre rundt, der er mange forskellige grene og mennesker man kan møde."

”Når jeg er færdig som elev, håber jeg at få en fastansættelse et sted i kommunen. Jeg ved ikke, om det skal være på skoleområdet, kulturområder eller i en anden afdeling, som jeg ikke være været i før som elev. Men jeg håber at kunne blive her, for jeg kan rigtig godt lide at være i Holbæk Kommune. Jeg syntes, at det er en god organisation og en god arbejdsplads, hvor folk er søde,” siger Emelie. 

Emelie Edelslund Nielsen er 20 år og kontorelev i Holbæk Kommune. Til dagligt arbejder hun på Nr. Jernløse skole i Regstrup.

Som kontorelev laver Emelie forskellige administrative opgaver indenfor for eksempel økonomi og indskrivning af børn til skoler eller daginstitution.

Arbejdet inde bag ved

”Det har altid sagt mig noget, det med at vide, hvordan det fungerer inde bagved i en virksomhed med alt det administrative. Jeg synes, det er spændende at vide, hvordan det hænger sammen økonomisk og få et indblik i de arbejdsopgaver, der skal til, for at det hele kan løbe rundt i en virksomhed, ” siger Emelie.

Kontoret på Nr. Jernløse skole er hovedcentralen for det administrative arbejde på skoler og i børnehuse i Skovvejens område, som dækker over Nr. Jernløse, Knabstrup, Jyderup, Mørkøv og Undløse.

Under elevtiden kommer Emelie rundt til tre forskellige områder i Holbæk Kommune. Hun begyndte i 2021 hos Kultur, Fritid og Ungeliv og slutter sin elevtid af i sekretariatet hos Vækst og Bæredygtige, der blandt andet servicerer Vej og Park.

”Jeg er glad for at komme rundt til tre forskellige afdelinger. Jeg synes, det er en god mulighed at få læring og erfaring fra forskellige afdelinger, som jeg kan bruge mange steder fremover i mit arbejdsliv, ” siger Emelie og fortsætter.

”Det rigtige fede ved mit arbejde er alle de muligheder, der er for at lave forskellige arbejdsopgaver. Og alle mine søde kollegaer. Jeg møder mange forskellige mennesker og får et stort netværk og gode forbindelser. Det er fedt, at jeg får fingrene ned i mange forskellige opgaver. Det gør, at jeg bliver klogere på, hvad jeg vil arbejde med, når jeg er færdig som elev.”

En blandet arbejdsdag  

Emelie har sine faste arbejdsopgaver. Hun hjælper for eksempel borgerne, hvis de ringer og deres barn skal have en pladsanvisning til et dagtilbud eller indmelde deres barn på en ny skole, hvis barnet har skiftet skole.

Ingen dage er ens, for der kommer løbende ad hoc-opgaver f.eks. elever på skolen, der har brug for hjælp til at finde et plaster, få deres skema eller standpunktskarakter.

”Det gode ved at arbejde i en kommune er, at det er meget forskellige opgaver, der bliver løst. Det er et kæmpe maskineri, der skal køre rundt. Der er mange forskellige arbejdsområder og mennesker, man kan møde. Det er fedt, at der er så mange mennesker, man kan sparre med, kommunikere med, få viden ud af, give viden til og føle, at man er brugbar et sted. Det er fedt at få et indblik i det administrative arbejde, som skal hænge sammen for, at man kan gøre en forskel for borgerne,” siger Emelie.

Tour de France

Tidligere i sin elevtid var Emelie i Kultur, Fritid og Ungeliv. Her var hun med på projektet om Tour de France og Skvulp.

”Tour de France var superfedt. Det har givet mig meget at være med til et projekt, som blev afviklet, mens jeg stadig var elev, så jeg kunne se resultaterne af mit arbejde. Jeg deltog i det administrative arbejde og stod blandt andet for at koordinere samarbejder og arrangere infomøder for de frivillige,” siger Emelie.

Glad for at være elev

Emelie har allerede fået en masse praktisk erfaring og gode oplevelser i sin elevtid.

”Jeg har fået en god forståelse for, hvordan økonomien hænger sammen i kommunen. Her på Nr. Jernløse skole, har jeg også fået indblik i, hvordan en folkeskole hænger sammen. Da jeg selv gik i folkeskole, tænkte jeg ikke på, hvad der lå bag, for at det hele kunne fungere. Den forståelse har jeg fået nu, og det, synes jeg, er spændende og lærerigt. I det hele taget har det været megafedt, at jeg er kommet ind i de forskellige afdelinger og har set, hvordan det administrative arbejde er med til at få skolen til at fungere,” siger Emelie og fortsætter.

”Jeg er meget glad for at være elev i Holbæk Kommune. Jeg har det rigtigt godt med mine kollegaer og med de ledere og chefer jeg har haft. Mine kollegaer og jeg griner sammen hver dag og har det godt socialt. Der er et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen,” siger Emelie.  

Kontorelev i Holbæk Kommune

Som kontorelev i Holbæk Kommune kommer man rundt til tre forskellige afdelinger i løbet af de to år, man er elev.

Man vælger ikke selv, hvor man kommer hen - pladserne bliver fordelt til de elever, som har søgt en elevplads. Undervejs har man skoleforløb, hvor man i en periode af nogle uger er på skoleophold, og så kommer man tilbage til arbejdspladsen.

Læs meget mere om at være elev i Holbæk Kommune 

 

Senest opdateret 07-11-2023