Udvidet helbredstillæg til fodbehandling

Med udvidet helbredstillæg kan du søge om tilskud til fodbehandling, som du ikke kan få tilskud til efter sundhedsloven. Du skal selv ansøge om tilskuddet inden fodbehandlingen foretages.

Med udvidet helbredstillæg til fodbehandling, kan du få tilskud til fodbehandling, som du ikke kan få tilskud til efter sundhedsloven. 

Det er kommunen der vurderer, om du kan få tilskud.

Du skal selv søge om det udvidede helbredstillæg til fodbehandling inden behandlingen foretages. 

Du skal søge digitalt og du skal huske at oplyse din formue.

Klik her for at søge om Udvidet Helbredstillæg på Borger.dk

Hvis du ikke kan søge digitalt

Hvis du ikke kan søge digitalt, kan du vælge at udfylde ansøgningen på din computer. 

Du skal i alt udfylde tre skemaer:

  1. Ansøgning om udvidet helbredstillæg
  2. Ansøgning om helbredstillæg til almindelig fodbehandling (ikke lægehenvist)
  3. Formueskema til Udbetaling Danmark

Ansøgningen kræver en underskrift fra dig og din fodbehandler og derfor skal den printes.

Find de tre skemaer til ansøgningen her

Ønsker du at få skemaerne tilsendt eller har du spørgsmål, kan du ringe til Borgerservice på tlf. 72 36 36 36 alle hverdage mellem 08.00 - 13.00.

Hvis du ansøger digitalt, er det vigtigt at du kontakter din fodbehandler og beder vedkommende om, at udfylde erklæringen som hører til ansøgningen. Dette gøres af din fodbehandler på virk.dk. Du kan forvente en sagsbehandlingstid på op til tre uger.

www.virk.dk

Hvad er raske og hvad er syge fødder?

Raske fødder er de fødder, som kun har behov for almindelig fodpleje, såsom almindelig negleklipning, fodbad og indsmøring af creme.

Syge fødder er de fødder, som har behov for fodbehandling, som skal foretages af en professionel fodbehandler. Det kan blandt andet være på grund af svære hårdhudsdannelser, fortykkede negle, ligtorne og nedgroede negle.

OBS!

Hvis du lider af diabetes, svær psoriasis eller leddegigt, nedgroede tånegle med bøjle eller arvæv efter strålebehandling af fodvorter, er du omfattet af Sundhedslovens Bestemmelser og kan få en henvisning til fodterapi.

Hvis du får en henvisning, skal du være opmærksom på, at du skal finde en fodterapeut med ydernummer. Regningen for disse behandlinger kan du sende til kommunen, såfremt du ønsker at få tilskud via dit almindelige helbredskort. 

Du skal derfor ikke søge om udvidet helbredstillæg, hvis du har fået en henvisning til fodterapi.

 

 

 

Senest opdateret 15-03-2024