Øvrige generende dyr

Bier og hvepse

Henvendelse om fjernelse af hvepse, hvepsebo, bier og bikuber kan rettes til et privat skadedyrsbekæmpelsesfirma eller til en biavler. Udgifterne til fjernelse af hvepse og bier betales af grundejeren selv.

Gode råd om hvepsebo

Gå omhyggeligt huset, carporten og garagen igennem og fjern eventuelle hvepsebo mens de stadig er helt små. Små hvepsebo er grå og på størrelse med en bordtennisbold. De er nemme at fjerne mens de er små, men i løbet af sommeren vokser de sig hurtigt store med op til 5000 beboere, og så er de ikke nemme at fjerne.

Dræbersnegle

Mange haveejere har problemer med de såkaldte dræbersnegle (også kaldet spansk skovsnegl, den iberiske skovsnegl eller Arion lusitanicus). Du kan søge efter gode bekæmpelsesmetoder på internettet.

Kakerlakker kræver professionel bekæmpelse

Det er næsten umuligt selv at fjerne kakerlakker, så hvis du har mistanke om at der er kakerlakker, skal du kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. Kakerlakker trives, hvor der er varmt og fugtigt - typisk bag komfurer og køleskabe. Kakerlakker kan være mellem 1-2 mm og helt op til 12 mm.

Mus

Mus holder til, hvor der er mad. Fjern derfor mad og madrester i have, skure, carport og garage. Hvis man har høns, kaniner eller andre dyr i haven, skal man sørge for at de spiser op og at deres foder opbevares i tætsluttende beholdere. Mus skal forhindres i at komme ind, så tjek din bolig med musenes øjne. Sprækker på 8 mm er nok til at en mus kan komme ind. Sprækkerne skal tætnes med materialer, som kan modstå musetænder.

Myrer

Myrer kan druknes. Find boet og hæld kogende vand i det - det slår myrerne ihjel. Myrer i græsplænen kan bekæmpes ved at overvande plænen med KOLDT vand et par gange - så undgår du at ødelægge plænen og slår samtidig myrerne ihjel.

Møl i kornprodukter eller tøj

Møl lægger æg i fødevarer som mel, mysli, korn og frø. Møllarver er lette at få øje på, for de spinder en klæbrig tråd, mens de spiser. Smid maden ud eller frys det ned i tre til fire dage. Gør grundigt rent, hvor fødevarerne opbevares. Tekstilmøl afsløres ved, at der er kommet små huller i tøjet. Vask tøjet ved 60 grader eller frys det ned. Sørg for at fjerne tøj fnuller fra bunden af skabet. Tøjet bør opbevares tørt.

Senest opdateret 07-11-2023