Pris for socialt ansvar (CSR-pris)

Prisen for socialt ansvar uddeles én gang om året til en virksomhed i Holbæk Kommune, der har taget et særligt socialt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

CSR-prisen gives til en virksomhed, som har taget et særligt socialt ansvar for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Prisen blev uddelt første gang den 28. marts 2023 på Holbæk Kommunes jobmesse, som blev afholdt i BOXEN. 

Nedenfor kan du se en kort præsentation af de tre nominerede virksomheder. 

VINDEREN AF CSR-PRISEN 2023

EBH Byg 

TO ANDRE NOMINEREDE VAR

Bauhaus Holbæk

Gislinge Mureren

 

Hvem kan modtage prisen?

Virksomheder i Holbæk Kommune kan modtage årets CSR-pris.

Hvem kunne indstille en virksomhed til prisen?

Virksomheder, ansatte, borgere og samarbejdspartnere kan indstille. Man må også gerne indstille sin egen virksomhed.

I hvilken periode kunne man indstille?

Man kunne indstille til prisen i perioden fra 6. januar til og med 15. februar 2023.

Bedømmelsesudvalget nominerede tre virksomheder den 22. februar 2023.

Den 28. marts 2023 blev der afholdt jobmesse i BOXEN på Østre Havnevej 11, for virksomheder der allerede tager, eller gerne i fremtiden vil tage et socialt ansvar. I den forbindelse overrækte borgmester Christina Krzyrosiak Hansen CSR-prisen til årets vinder.

Formålet med prisen

Formålet med prisen for socialt ansvar er at få de gode historier frem i lyset om virksomheder, der kobler forretning med socialt ansvar samt at inspirere andre virksomheder til at gøre det samme.

Mange virksomheder i Holbæk Kommune gør allerede en stor forskel for borgerne. De ansætter flygtninge, ikke-vestlige borgere, unge på kanten af arbejdsmarkedet og andre udsatte borgere, der har behov for en ekstra chance og et selvtillidsløft.

Når virksomheder imødekommer borgere med forskellige behov og inkluderer dem i et arbejdsfællesskab, betyder det alverden for borgeren selv og for at mindske uligheden i samfundet.

Det betaler sig at tage et socialt ansvar

Undersøgelser viser, at virksomheder med en tydelig social ansvarlig profil har lettere ved at tiltrække nye kunder og medarbejdere samt at medarbejdernes engagement, tryghed og sammenhold styrkes. 

Arbejdskraften bliver sparsom de kommende år, så ved at åbne op for rummelig rekruttering og sætte social ansvarlighed på dagsordenen, er virksomheden også med til at sikre arbejdsstyrken i fremtiden.

Vil du gøre en forskel for ledige borgere?

Vil du høre mere om, hvordan din virksomhed kan gøre en forskel? Så er du velkommen til at kontakte Holbæk Kommune, Virksomhedsservice på telefon 72 36 31 31.

Senest opdateret 02-04-2024