Pension og job

Du må gerne arbejde, og det kan altid betale sig at arbejde - også selvom du er på efterløn, førtidspension eller folkepension.

Du må gerne arbejde, og det kan altid betale sig at arbejde - også selvom du er på efterløn, førtidspension eller folkepension. Der gælder blot forskellige regler for, hvordan en lønindkomst påvirker din efterløn eller pension, eventuelle sociale tilskud og skatteforhold.

Der er mange forskellige muligheder, og der er nogle betingelser, der skal være opfyldt, for at du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet bl.a. til den fleksible efterløn. Hvis du er fleksjobber, kan du optjene ret til fleksydelse, der på mange måder er en efterløn for fleksjobbere.

Læs mere om fleksjob og fleksydelse

Arbejde på førtidspension

Nogle førtidspensionister har rest-erhvervsevne og kan vælge et arbejdsliv på nedsat tid ved siden af førtidspensionen. Mange førtidspensionister i Holbæk har arbejde i alle mulige brancher og funktioner. Til stor glæde for både arbejdsgivere og førtidspensionister.

Lyst til at arbejde videre?

Hvis du har lyst til at arbejde videre, er der inspiration at hente på Senior Erhverv Danmark, der er et initiativ, der drives af midler fra arbejdsmarkedsstyrelsen AMS. Se også, hvordan du som seniormedarbejder bruger dine personlige kompetencer. Både det, du har lært via din uddannelse og de erfaringer, du har gjort dig, gennem mange år på arbejdsmarkedet.

Læse mere på Senior Erhverv Danmark

Læs mere om delpension her

Senest opdateret 18-03-2024