Grundlovsceremoni

To gange om året holder Holbæk Kommune grundlovsceremoni. Her bliver nye statsborgere budt velkomne med fejring, mad og musik.

I Holbæk Kommune holder vi to gange om året grundlovsceremoni for borgere i Holbæk, som har søgt og fået dansk statsborgerskab. 

Til ceremonien byder vi velkommen til nye danskere med fejring, mad og musik. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, erklæringer bliver underskrevet, og nye statsborgere får et håndtryk.

Næste gang

Næste grundlovsceremoni er dato kommer snarest kl. 16.00 - 17.30

Dørene åbner kl. 15.50.

Inden hver grundlovsceremoni fortæller vi om det her på hjemmesiden. 

Læs mere om grundlovsceremoni på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside

Tilmelding

Som ny statsborger er det meget vigtigt, at du tilmelder dig arrangementet. 

Tilmeld dig grundlovsceremonien her

Nye statsborgere får også en direkte invitation i deres digitale postkasse.

Nye statsborgere er velkomne til at tage nærmeste pårørende med til ceremonien. Det kan for eksempel være familie eller venner. 

Ønsker du at have familie eller venner med, er det vigtigt, at du oplyser det, når du tilmelder dig grundlovsceremonien. I mailen skal du huske at skrive, hvor mange pårørende, du tager med.

Husk at oplyse det korrekte antal pårørende. På den måde kan vi bestille den korrekte mængde forplejning og dække borde til alle.

Tilmelding skal ske senest XX 2024.

Underskrift senest 10 dage før

Det er vigtigt, at du som ansøger til dansk statsborgerskab har underskrevet en erklæring om tro og love om eventuelle strafbare forhold, inden du deltager i grundlovsceremonien.

Ministeriet er nemlig nødt til at tjekke i Kriminalregisteret, at du ikke har begået kriminelle forhold, som gør, at du ikke må deltage i en grundlovsceremoni. 

Det er vigtigt, at ministeriet har modtaget din underskrift senest 10 dage før ceremonien. Hvis du ikke overholder denne deadline, kan du ikke deltage i grundlovsceremonien. 

Husk ID

Er du kommende dansk statsborger, skal du til grundlovsceremonien huske at medbringe dit ID-kort med billede. Vi beder om at se dit ID ved ankomst til arrangementet.

Tidligere skulle nye statsborgere også selv medbringe en erklæring, som skulle skrives under til ceremonien. Sådan er det ikke længere. Vi har erklæringen. 

Pas

Efter grundlovsceremonien giver Holbæk Kommune alle erklæringerne fra grundlovsceremonien videre til Udlændinge- og Integrationsministeriet. Her registrerer de dit danske statsborgerskab, og det tager max 10 dage. 

Du kan selv tjekke, at registreringen er sket ved at logge på borger.dk og gå ind under "Mit Overblik" og "Personlige oplysninger".

Når dit danske statsborgerskab er registreret, kan du få et dansk pas. Du skal bestille tid i Borgerservice for at få lavet dit danske pas. I Holbæk Kommune skal du bestille tid via vores hjemmeside. Du finder direkte link nederst på siden her.

Baggrund

I 2018 besluttede regeringen, at nye statsborgere skal deltage i en grundlovsceremoni senest 2 år efter, statsborgerskabet er tildelt.

Når man har deltaget i grundlovsceremonien, er statsborgerskabet gyldigt. Dermed er man officielt dansk statsborger.

I 2019 blev det besluttet, at kommuner skal holde grundlovsceremonierne. Til ceremonierne skriver nye statsborgere under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper. Ligeledes får nye statsborgere et håndtryk af en repræsentant fra myndigheden - borgmester eller rådmand.

Tidsbestilling i Borgerservice

Du skal bestille tid, hvis du skal i Borgerservice.

Kom direkte til tidsbestilling her

Hjælp til tidsbestilling af pas og kørekort

Du kan kontakte Kontaktcentret på 72 36 36 36

Mandag - onsdag: 08.00 - 16.00

Torsdag: 08.00 - 17.30

Fredag: 08.00 - 13.00 

Vi accepterer følgende betalingskort

Dankort - Visa Dankort - Mastercard - Maestro - Visa Electron - JCB - China Unionpay

Du kan også betale med mobilepay, men kun når du står i Borgercentret.

Senest opdateret 15-04-2024