Holbæk by

Olafur Elisassons skulptur i Strandparken i Holbæk

Holbæk by byder på kultur, natur, handel og byliv, ligesom der er foreninger og aktiviteter i mange genrer.

Omkring Holbæk by kan du opleve meget smuk natur. 

Tag et smut til Holbæk Fælled, der består af græssletter, små skove og vandhuller. Du kan også tage på en 2,5 km lang vandrerute ved Bredetved Skydeterræn. Er du til mountainbike, kan du med fordel besøge Munkholmskoven - eller hvis vandet trækker i dig, kan du lægge en tur forbi Lammefjorden, Holbæk Fjord eller Tempelkrogen. 

Læs mere om naturen i Holbæk her

Skoler i Holbæk by


Holbæk by har to folkeskoler og et væld af daginstitutioner og dagplejere. 

Absalonskolen blev til i 2005 ved en sammenlægning af to gamle Holbækskoler. Den flyttede ind i nye lokaler og blev etableret fra bunden som en ny skole. I dag danner skolen ramme om cirka 700 elever fra 0.-9. klasse, og rummer derudover modtagelsesklasser til elever, der endnu ikke taler dansk. 

Læs om Absalonskolen her

Bjergmarkskolen har cirka 1200 elever. Dens opdeling i fem blokke er med til at sikre overskuelige fysiske rammer. Skolen lægger vægt på at læringen ikke er knyttet til de fysiske rammer, men kan foregå mange steder. Det kan være uden for skolen såvel som virtuelt globalt, så eleverne lærer i en meningsgivende kontekst. 

Læs om Bjergmarkskolen her

Dagtilbud i Holbæk by

Holbæk bys distrikt har hele 13 børnehuse under sig med i omegnen af 1000 børn. Dagtilbuddene lægger blandt andet vægt på at udvikle kompetencerne hos det pædagogiske personale og på at få forældrenes ønsker og behov mere på banen.

Udover børnehusene er der masser af dagplejere rundt omkring i Holbæk by. 

Læs mere om dagtilbud i Holbæk by

Private skoler og dagtilbud

Der findes desuden en række private tilbud i Holbæk Kommune, hvoraf en del ligger i Holbæk by. Dem kan du se her:

Private skoler i Holbæk Kommune

Private dagtilbud i Holbæk Kommune

Crawl, smash, glidende tackling eller rebound. Er det noget for dig? I Holbæk Sportsby er der et væld af sportslige muligheder.

Du kan for eksempel svømme og spille tennis, bordtennis, badminton, padel, fodbold, basket, volley og floorball.
I Sportsbyen er der også et cafeteria og sundhedscenter.

Læs mere om Sportsbyen her

Er du til BMX, løbehjul, rulleskøjter,  eller skateboard? I Holbæk centrum finder du Markedspladsen, hvor der bl.a. er en skatepark til fri afbenyttelse. 

Om vinteren er der skøjtebane, kaldet Isrosen, hvor du kan leje skøjter og tage en tur på isen. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med ishockey, er dette også en mulighed.

Læs mere om Isrosen

Lokalforum Holbæk er en ramme for borgerinitiativer, der skaber en forskel for byen.

Alle er velkomne til at være med. Blandt andet har lokalforum en borgerhus-gruppe, byrum, trafik og byggeskik-gruppen og er aktive i havnekulturfestivalen Skvulp.

Læs mere om lokalforum Holbæk

Senest opdateret 07-11-2023