Sørg for at mærke din jolle, hvis den ligger på kommunens areal

På denne side kan du læse om regler for opbevaring af din jolle på strande i Holbæk kommune, og hvad du kan gøre for at registrere den.

På vores strande ligger ind imellem private joller og både, nogle i bedre stand end andre. I de fleste tilfælde er det ikke muligt at identificere ejeren.

Ifølge Naturbeskyttelsesloven kapitel 4 §22 er det kun tilladt, at have en jolle uden motor liggende på offentlige strande i kortere tid, hvilket normalt er 1-2 dage. Hvis jollen kan karakteriseres som affald, har kommunen ret til at fjerne og bortskaffe den.

Ved at mærke din jolle med ejer- og kontaktoplysninger, har kommunen mulighed for at kontakte dig, inden jollen eventuelt bliver fjernet, fordi den karakteriseres som affald.

Trygfonden står bag en mærkningsordning af både og joller, hvor kontaktoplysninger på ejeren bliver registreret. Mærkaterne kan bestilles hos Trygfonden.

Bestil mærkater til din jolle med Operation Sømærkning 

Du kan også kontakte kommunen angående placeringen af din jolle, så registrerer vi, at du er ejeren.

Hvis du har nogen spørgsmål kan du kontakte os på Holbæk Kommunes hovednummer: 72 36 36 36 eller på nedenstående oplysninger:

Borger: Send sikker digital post her

Virksomhed: Send sikker digital post her

Kommuner: Send sikker digital post her

Hvis du er fritaget for Digital Post, kan du bruge den sikre henvendelse herunder:

Skriv sikkert til os her

Vil du sende os et brev eller en pakke?

Find postadresserne her

Senest opdateret 07-11-2023