Musikalsk Grundkursus (MGK)

Brænder du for musik – og drømmer du om en fremtid som musiker? MGK er et 3-årigt grundkursus for unge mellem 14-25 år og forbereder dig på en videregående musikuddannelse.

Foto: Simon Haslund Lauritsen

På MGK kan du dygtiggøre dig inden for det område af musikken, dit hjerte banker for. Uanset om du spiller violin eller trommer, er sanger eller spiller i band, får du mulighed for at udvikle dit talent.

Grundkurset er opdelt i tre linjer:

  • Klassisk Musik
  • Rytmisk Musik
  • Musikproduktion

Uanset hvilken linje, du vælger, vil du få 7-10 ugentlige undervisningstimer foruden sammenspil, koncerter og meget mere.

Undervisningen foregår på MGK Sjælland, som ligger i Køge. Her vil du møde cirka 100 andre kursister, som alle lever og ånder for musikken – ligesom dig!

Se en video med Mads, der fortæller om MGK

En fremtid i musikkens verden

På MGK vil du ikke blot udvikle dig som musiker – du vil også blive forberedt på, hvordan du kan skabe en fremtid inden for den musiske verden. Du kommer til at opstarte projekter som f.eks. festivaler eller drive arrangementer i samarbejde med ungdomsskoler, gymnasier eller andet, så du kan bidrage til lokalmiljøet – og samtidig få en fornemmelse af, hvordan du styrer et projekt fra start til slut.

Grundkurset giver dig redskaberne til at søge ind på Musikkonservatoriet, men du får også kompetencerne til at undervise og formidle musikteori.

Mød andre kreative unge

MGK har et tæt samarbejde med Holbæk Kulturskole, hvor du kan modtage noget af din undervisning, ligesom du bliver en stor del af Holbæk Kommunes kreative miljø, hvor unge mødes på kryds og tværs af kunstarter for at dele deres passion med hinanden.

Det er gratis at gå på MGK. Kurset er ikke SU-berettiget. Du skal søge om optagelse senest den 1. februar 2024. Du kan læse mere om MGK Sjælland og optagelse her.

Kontakt

Læs mere her: MGK Sjælland

 

Senest opdateret 16-01-2024