Om Ung Kunst

Ung Kunst er for unge ml. 15-21 år, som vil noget med kunst, og som har lysten og viljen til at skabe.

Ung Kunst er et samarbejde mellem Talent Holbæk, Holbæk Kulturskole og Stenhus Gymnasium.

Vi skal se på kunst, afprøve teknikker, forfine færdigheder og lave udstillinger af jeres værker sammen. Hos os får du mulighed for at udvikle dit talent indenfor det billedkunstneriske område. Du bliver også en del af det lokale kunstneriske ungemiljø. Vi arbejder tæt sammen med BGK og Holbæk Kunsthøjskole.

 

Workshops, artist talks og tid til fordybelse

Undervisningen foregår i multisalen på Værftet hver tirsdag kl. 16-18.

Forløbet er tilrettelagt så det veksler mellem workshops, hvor vi dykker ned i specifikke færdigheder og materialer og i perioder, hvor I fordyber jer i jeres individuelle udtryk og projekter. Vi hjælper og sparre med hinanden så I får de bedste muligheder for at arbejde med og udvikle jeres kunstneriske talent.

Vi fokuserer på undersøgelser, eksperimenter og processer, mere end resultat. Du får mulighed for at afprøve dine egne ideer og forfølge dine særlige kunstneriske interesser i et kunstfællesskab med andre unge i Ung Kunst.

Hovedundervisere: Camilla Lorentzen, billedkunstlærer og kunstformidler fra Stenhus Gymnasium og Birgitte Kjøller, koordinator og billedkunstlærer fra Holbæk Kulturskoles Billedskole.

 

Adgangskrav

Alle unge kunstinteresserede mellem 15-21 år kan søge ind på Ung Kunst, uanset hvilken ungdomsuddannelse du evt. går på eller hvad du i øvrigt er beskæftiget med.

Ansøgere skal have gået til billedkunst før, være øvede i faget og dedikerede og motiverede til at udvikle sig både kunstnerisk og personligt.

Der er plads til max. 12 på holdet. Ung Kunst er gratis for eleverne.

 

Ansøgning

Der indsendes en skriftlig ansøgning, hvor du beskriver din motivation for optagelse på forløbet. Du skal medsende din portfolio med dine egne arbejder (fx PowerPoint) og/eller link til videoer, billeder eller andet som du har skabt. Husk at skrive navn, alder og seneste afsluttede skoleforløb.

  • Ansøgning snarest og senest 23. august 2024.
  • Ansøgning sendes til koordinator og underviser for Ung Kunst Birgitte Kjøller på birkj@holb.dk og underviser Camilla Lorentzen NI@stenhus-gym.dk

 

BEMÆRK! Det er gratis at gå på Ung Kunst, men det forventes, at du kommer til undervisningen, og du forpligter dig for et skoleår ad gangen.

 

Kontakt

Koordinator for Ung Kunst er Birgitte Kjøller. Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Birgitte på: 

Mail: birkj@holb.dk 

Senest opdateret 07-11-2023