Kollektiv trafik

I Holbæk Kommune har du gode muligheder for at komme rundt med kollektiv trafik enten med bus, tog, samkørsel eller flextur.

Den kollektive trafik i kommunen indbefatter flere transportmidler. På denne side kan du få et overblik over køreplaner, stoppesteder, priser og meget andet.

Køreplaner

Rejseplanen.dk

DOT - Din Offentlige Transport

Her holder busserne på stationerne

I Holbæk Kommune holder busserne på Holbæk Station og Jyderup Station.

I alle busser og tog er der en GPS, der gør, at du kan se, hvor der kører bus og tog lige nu.

Livekort med bus, tog og metro

Trafikken nu

Cykler kan medtages i bus, tog, og lokalbanen. Der er dog enkelte buslinjer, hvor der ikke kan medtages cykler og i buslinjer, hvor cykler er tilladte, kan der være begrænsning herpå i myldretiden. 
I Holbæk Kommune kan cykler ikke medtages i busserne 555, 585 og 586. 

Regler for cykelmedtagning

Flextur er et tilbud til alle borgere om at blive kørt fra adresse til adresse mod egen betaling. Det er et supplement til den traditionelle kollektive trafik, især i tyndt befolkede områder.

Holbæk Kommune tilbyder Movia Flextur alle dage mellem kl. 6.00 og 23.00. Du kan bestille en Flextur til det tidspunkt du ønsker.

Få flere informationer på Movias hjemmeside om Flextur

Det koster Flextur

Læs mere om priser og betaling på Movias hjemmeside

Sådan bestiller du

Bestil Flextur online - 10 pct. rabat ved bestilling online, på både taksten og ekstra km eller ring til Flextrafiks kundecenter på telefon 70 26 27 27
(åbent hverdage fra kl. 7.00-18.00, weekend og helligdage kl. 8.00-18.00)

Andre kørselsordninger

Du kan læse mere om andre kørselsordninger på Movia's hjemmeside: "Typer af Flextrafik

Hvis du er bevægelseshæmmet og ikke har mulighed for at tage offentlig transport, kan du blive medlem af handicapkørselsordningen.
Læs om Flextrafik - handicapkørsel.

Samkørsel er både for folk, som normalt kører alene, men vil spare CO2 og dele transportudgiften ved at køre sammen i færre biler. Og det er for folk, som ellers ville rejse med offentlig transport, men oplever, at den nuværende offentlige transport ikke møder deres behov. Desuden er det en oplagt mulighed for at lære andre mennesker at kende på tværs af matrikler, veje og områder og forkorte afstanden mellem lokalområderne i kommunen.

I Holbæk kommune kan du gøre brug af Nabogo’s App til nemt at komme I gang med samkørsel. App’en kan bruges I hele kommunen og på tværs af kommuner. 

Fakta om Nabogo-app

I app’en er der oprettet mødesteder, og der kan oprettes flere, hvor folk kører dagligt – ligesom stoppesteder for busser. Personer, der skal køre, kan markere deres rute i app’en, og personer, der ønsker et lift, kan se ruten, klikke hvor de stiger på og få et lift. App’en er ovenikøbet integreret med Rejseplanen, så ruter også vil kunne ses der. 

App’en er gratis at bruge. Kører man med andre, betaler man en fast lav rate til chaufføren via app’en. Kilometertaksten er sat til 1 kr. per kilometer for kilometer 1-10, 0,75 kr. per kilometer for kilometerne 11-20 og 0,5 kr. per kilometer over 20 kilometer. Samkørsel påvirker ikke dit kørselsfradrag, og de faste lave kilometerpriser gør, at 99 % af turene ikke er skattepligtige.

Med Nabogo bliver samkørsel koblet direkte sammen på mobilen, hvor man hurtigt kan se, om man kan køre med én lige i nærheden. I app’en bliver der oprettet lokale Nabogo-stoppesteder, så chauffør og passagerer nemt kan finde hinanden. Nabogo er også koblet sammen med Rejseplanen.

Download app’en i enten Apple Store eller Google Play og opret en brugerprofil. Herefter er du klar til at indtaste dine pendlerture ture til fx arbejde, indkøb eller uddannelse. Du kan også vælge blot at oprette et enkelt lift.

Vedr. forsikring

Bilens lovpligtige ansvarsforsikring dækker objektiv ansvar for personskade for både passagerer i bilen og personer i modpartens bil. Det vil sige, at passagerer i samkørsel altid er dækket, og chauffører altid vil være dækket, hvis der er en anden bil involveret i ulykken. Hvis chaufføren har en ulykkesforsikring eller førerforsikring, vil vedkommende også være dækket ved en soloulykke.

Altså kort og godt: Folk, der kører sammen i bil (med eller uden hjælp af en app), er dækket på nøjagtig samme måde, som de ellers er.

I kan læse mere om den lovpligtige ansvarsdækning på forsikringsguiden.dk.

Trafikselskabet Movia har ansvaret for driften af busruterne i kommunen. Tilrettelæggelsen af kørslen koordineres i et samarbejde mellem Movia og Holbæk Kommune og nabokommunerne for at give borgerne en så god busdrift som mulig inden for den økonomiske ramme.

Holbæk kommune afgiver hvert år d. 31 oktober en bestilling for den kommunale busdrift til Movia, med ønsker til det kommende års linjeføringer og drift. Ændringer træder i kræft august året efter, og tager b.la. Udgangspunkt i henvendelser hvor muligt.

Movia fungerer endvidere som rådgiver for kommunerne ved tilrettelæggelse af busdriften. Det er desuden Movia, der udarbejder de egentlige køreplaner, står for kundeinformationen og har ansvaret for den daglige drift af busserne.

Busadministration for regionale buslinjer hører under Region Sjælland.

I Holbæk Kommune er de regionale buslinjer 420, 490, 520, 540 og 560

 

Kontakt

DOT - Din Offentlige Transport

Hvis du har brug for et svar nu og her, kan du ringe ind til DOT på:

Tlf.: 70 15 70 00

Nedenfor kan der tilgås kontakformularer, hvor du kan skrive ind og få svar på de spørgsmål du måtte side inde med vedrørende, bus, lokalbanen og tog

Holbæk Kommune

Hvis du sidder inde med forslag til ændringer i busdriften i Holbæk kommune, kan det sendes til vejogtrafik@holb.dk.

Anmeldelser af ødelagt udstyr på stoppesteder (læskærme m.v.) og manglende rengøring eller snerydning sendes til kommunen via Holbæk Borgertip

Togforbindelser

DSB

Regional tog

København - Holbæk - Kalundborg

Lokaltog

Odsherredsbanen

Holbæk - Nykøbing Sj.

Tølløsebanen

Tølløse - Slagelse

 

Senest opdateret 05-09-2024