Din p-skive - dit ansvar

Det er dit eget ansvar, at p-skiven er indstillet korrekt – uanset om den er elektronisk eller er af den gammeldags slags, hvor du selv drejer viseren.

Kun én p-skive

Du må kun have en p-skive synlig i bilen. Det er en forseelse i sig selv at have to p-skiver. Hvis du får ny p-skive, skal du derfor huske at fjerne den gamle.

Indstilling af din p-skive

I områder med tidsbegrænset parkering, skal du ved ankomst sætte pilen på din p-skive frem til det nærmeste kvarter. Er klokken f.eks. 10.10, når du stiller bilen, skal du placere pilen på 10.15.

Flytning af pilen

Parkeringsskivens indstilling må ikke ændres under parkering på tidspunkter, hvor det er påbudt at anvende den. Du må altså ikke flytte pilen på din p-skive.

Placer skiven rigtigt

En elektronisk parkeringsskive skal være anbragt nederst til højre på forruden. En manuel parkeringsskive skal anbringes umiddelbart inden for forruden, og altså ikke nødvendigvis i højre side.
Parkeringsskiven skal tydeligt kunne aflæses udefra. En elektronisk parkeringsskive skal kunne aflæses i stærkt sollys og skal være godkendt jr. bekendtgørelsen om parkeringsskiver. Denne kan du læse her på siden.

Elektronisk p-skive

Har du en elektronisk p-skive, indstilles p-skiven automatisk, når motoren stoppes. Det bør fremgå af brugsanvisningen til den elektroniske p-skive, hvordan det fungerer i det konkrete tilfælde.

Skulle du være så uheldig, at p-skiven ikke virker eller er løbet tør for batteri, kan du ikke parkere lovligt, medmindre du har en manuel p-skive liggende i bilen. Husk dog at fjerne den elektroniske p-skive helt eller dæk den til, så du ikke har to p-skiver liggende fremme.

Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis den elektroniske p-skive strejker pga. kulde, varme eller andet, men du slipper ikke for afgiften, hvis p-skiven ikke virker eller hvis den ikke har ændret sig automatisk til sommer- eller vintertid.
Hvis du får en parkeringsafgift pga. defekt elektronik, kan man forsøge at klage til producenten, men dette er ikke en grund til annullering af afgiften. 
 

Senest opdateret 22-04-2024