Gå sammen med dine naboer om en fælles renseløsning

Det kan måske betale sig økonomisk, at du og dine naboer går sammen om at lave en fælles renseløsning.

Fælles privat spildevandsanlæg

Der kan være penge at spare, hvis du går sammen med dine naboer om en fælles privat renseløsning.

Hvis du bor i et lille bysamfund eller en mindre samling af huse, kan det måske betale sig at gå sammen om at lave en større renseløsning, der kan håndtere alle husstandene.

Om det kan betale sig for dig, kan en kloakmester svare på. En afstand fra en husstand til et renseanlæg på 100 m, plejer at kunne svare sig. 

Anlægget skal bestå af en bundfældningstank, der placeres på egen jord, eller af en fælles bundfældningstank, hvorfra spildevandet pumpes til renseløsningen.

Renseløsningen kan være en af de renseløsninger du kan læse mere om her på siden, men den skal dimensioneres til at håndtere belastningen fra flere husstande.

Et af medlemmerne i det fælles private spildevandsanlæg skal lægge jord til anlægget og eventuelt fælles bundfældningstank. 

Tryk på nedenstående billede, for at få et stort billede af en illustreret fælles renseløsning.

Hvilke krav er der?

Anlægget skal dimensioneres korrekt.

Derudover skal ejerne stifte et spildevandslav, hvor medlemmerne forpligtiger sig til medlemskab og dermed til at fordele udgifterne til etablering og drift af anlægget.

Som i alle andre lav, skal der udarbejdes vedtægter. Vedtægterne og valg af fælles renseløsning skal godkendes af Holbæk Kommune. Derefter skal tilslutningspligten til anlægget tinglyses på alle de pågældende ejendomme.

Holbæk Kommunes spildevandsteam hjælper gerne med råd om, hvordan i etablere et spildevandslav, og hvad i selv kan starte med at gøre.

Billeder af fælles renseløsninger

Senest opdateret 14-06-2021