Tips til et godt samarbejde med din kloakmester

Det er vigtigt for spildevandsprojektet på din ejendom, at arbejdet udføres af en autoriseret kloakmester.


 
Når du skal finde en kloakmester, er det en god ide at tjekke om kloakmesteren er autoriseret.

Det gør du på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside:

Sikkerhedsstyrelsen

Det er meget vigtigt, at det er en autoriseret kloakmester, der færdigmelder renseløsningen, for at anlægget er lovligt. Arbejde med spildevandskloak er nemlig autorisationskrævende arbejde og derfor skal kloakmesteren være autoriseret, førend arbejdet kan godkendes.

Færdigmeldingen sendes til kommunens spildevandsteam, og det er en god ide at sikre sig, at Holbæk Kommune også modtager færdigmeldingen.  

Indhentelse af tilbud

Det kan ofte betale sig at indhente tilbud fra 2-3 forskellige kloakmestre, da priserne kan variere en del. Men som i alt andet, handler det ikke kun om prisen, men også om man fornemmer, at der kan indgås et godt samarbejde.  

Kloakmestre har forskellige specialer 

Det er mest normalt, at en kloakmester har specialiseret sig i at lave et par af de almindelige renseløsninger. En del kloakmestre laver hovedsageligt nedsivnings - og minirenseanlæg mens andre laver beplantede filter- og pileanlæg. 

Det kan derfor også give mening at forhøre sig hos flere kloakmestre for at finde en, der har stor erfaring med den ønskede type anlæg. 

Der er også firmaer, der ikke er autoriseret kloakmestre, men som er specialiserede i etablering af bestemte typer renseløsninger, som de etablerer i samarbejde med lokale aut. kloakmestre.

 

Senest opdateret 19-04-2023