Omringet af natur

Tølløse er omringet af et rigt og varieret naturlandskab. Her kan du blandt andet besøge "De Sjællandske Alper" med bjergsøen Maglesø.

Tølløse er omgivet af et rigt og varieret naturlandskab. Både Tølløse Skov og Nationalpark Skjoldungernes Land ligger i gåafstand fra byen. I Tølløse Skov finder du en skoleskov, hvor der er mulighed for at lære de forskellige træarter at kende. Her er også en hundeskov, hvor du kan lufte hund uden snor.

De vestsjællandske alper

Lige uden for det oprindelige Tølløse - landsbyen Gammel Tølløse - begynder de stejle bakker med tilnavnet “De Sjællandske Alper”, der blev formet under afslutningen af sidste istid. Her finder du blandt andet den lokale bjergsø Maglesø

I dette istidslandskab ligger også Brorfelde Observatorium, som kombinerer smuk natur og geologisk interesseområde med spændende viden i det nye oplevelsescenter. 

Du kan læse mere om naturen i Tølløse her

I cykelafstand finder du bunden af Isefjorden. Her giver et nyt naturtiltag, Tempelkrog Nord, mulighed for smukke vandreture mellem fjorden og det inddæmmede landskab. 

Læs mere om Tempelkrog Nord

 

Senest opdateret 07-11-2023