Spring til indhold

Omringet af natur

Tølløse er omringet af et rigt og varieret naturlandskab. Her kan du blandt andet besøge "De Sjællandske Alper" med bjergsøen Maglesø.

Tølløse er - ligesom resten af Holbæk - omgivet af et rigt og varieret naturlandskab. Både Tølløse Skov og Nationalpark Skjoldungernes Land ligger i gåafstand fra byen. I Tølløse Skov finder du både en såkaldt skoleskov, hvor der er mulighed for at lære de forskellige træarter at kende, og en hundeskov, hvor du kan lufte hund uden snor.

De vestsjællandske alper

Lige uden for det oprindelige Tølløse - landsbyen Gammel Tølløse - begynder de stejle bakker med tilnavnet “De Sjællandske Alper”, der blev formet under afslutningen af sidste istid. Her finder du blandt andet den lokale bjergsø Maglesø. 

I dette istidslandskab ligger også Brorfelde observatoriet, som kombinerer smuk natur og geologisk interesseområde med spændende viden i det nye oplevelsescenter. 

Du kan læse mere om naturen i Tølløse her

I cykelafstand finder du bunden af Isefjorden, hvor et nyt naturtiltag, Tempelkrog Nord, giver mulighed for smukke vandreture mellem fjorden og det inddæmmede landskab. 

Læs mere om Tempelkrog Nord

 Feedback

Sidst opdateret

18.06.2020

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin