Forfatter Grundkursus (FGK)

Elsker du at skrive? At lege med ord og sammensætte sætninger på nye, overraskende måder? Vil du gerne fortælle historier og dele dem med andre? Og drømmer du måske om at se dit eget navn på tryk? Så er FGK noget for dig!

FGK er et grundkursus i skrivekunst, hvor du lærer at forholde dig til dine – og andres – tekster og udvikle dig som skribent. Du får lov til at nørde og nørkle med dine tekster, men du bliver også en del af et stærkt skrivefællesskab, hvor man giver brugbar feedback på hinandens tekster.

Se en video med Josefine, der fortæller om FGK

Gør dit talent til din fremtid

FGK-undervisningen er for unge skrivetalenter i alderen 18-22 år. Grundkurset varer to år med intensiv undervisning fordelt på fire internater om året. Du får en unik chance for at lære fra de bedste, når du bliver undervist af engagerede forfattere og litteraturkritikere, der alle har udgivelser bag sig.

Grundkurset har til formål at gøre dig bevidst om dit eget og andres sprog, så du bliver en dygtigere forfatter, uanset om du brænder for at skrive lyrik, skønlitteratur, fantasy, historisk fiktion eller børnelitteratur. Du vil blive guidet til en fremtid inden for litteraturens verden og få litteraturvidenskabelige værktøjer, som kan ruste dig til at søge ind på Forfatterskolen og andre litteraturstudier.

Et unikt skrivefællesskab

Fællesskabet på FGK er noget helt særligt; her møder du andre ligesindede unge, der også brænder for at skrive. Du kommer til at deltage på litteraturfestivaler, udgive en antologi sammen med de andre kursister og blive introduceret til både forlagsfolk og forfattere.

Desuden sikrer samarbejdet med Talent Holbæk, at du møder andre kreative unge på tværs af kunstgenrer og bliver en del af det spirende kunstneriske miljø i Holbæk Kommune.

Det koster 2.500 kr. pr. skoleår at gå på FGK. Kurset er ikke SU-berettiget. Ansøgningsfrist er 1. april 2024. Optagelsesprøverne bliver afholdt i foråret. Læs mere om FGK og optagelse her.

Kontakt

Læs mere her: forfatterskolenforunge.com 

Har du spørgsmål om FGK, er du velkommen til at kontakte leder af forfatterskolen Anne-Marie Donslund på: 

Mail: anmdo@odsherred.dk 

Telefon: 61 15 36 76 

Senest opdateret 16-01-2024