Holbæks skove

Kommunale skove
Holbæk Kommune har ca. 288 ha skov, der alle byder på et væld af naturoplevelser uanset årstiden. Vores skove rummer både det aktive friluftslivet, gåture med familien.
De kommunale skove har en lang historie bag sig og det finder man tegn på alle steder i skovene. Vores skove rummer både de såkaldte veterantræer og masser af positiv-arter, der er vigtige for at understøtte skovens biologiske mangfoldighed.
Udlægning til urørt skov
I Holbæk kommune er der et ønske om at udtage mere af de kommunale skove til urørt skov. Disse tiltag går på at højne biodiversiteten i vores skove. Det betyder du vil kunne opleve mere dødt ved (træ) i skovene, både stående og liggende.
Giv os et praj
Hvis du observerer forhold i skoven, som ikke er normale, kan du kontakte afdelingen for Natur, Miljø og Vand, naturteamet står for tilsyn med skovene.
Du kan også sende oplysningen via "Giv et praj", som du finder under selvbetjening. Det kan være oplysninger om:
- væltede træer, der ligger på stier
- affald der er smidt
- ødelagte bænke
- andre forhold som ikke er normale i skovene
Kommunale skove
Du kan læse mere om de forskellige skove nedenfor
Ladegårdsskovene
Ladegårdsskovene består af Lunden, Knudskov, Haveskoven og Torbenlund skov, der alle har hørt til Holbæk Slots Ladegård.
Kalvemosen
Kalvemosen er med sine 8 ha den største mose i Holbæk kommune
Holbæk Fælled
Holbæk Fælled består græssletter, små skove og vandhuller
Tuse Enge
Tuse Enge er et ca. 8 ha stort naturområde, som består af delvis tilgroet mose, græssede enge og en lille elleskov.
Bjerregårdsskoven
Bjerregårdsskoven ligger i kanten af Svinninge, blev givet som gave til borgerne af den lokale gårdejer.
Nederskoven
Nederskoven i Tølløse byder på rige naturoplevelser i et spændende herregårdslandskab.
Statsskove
Ud over Holbæk kommunes skove er der også de to statsejet skove, Hønsehals skov og Bognæs skov. Disse forvaltes af Naturstyrelsen, som drifter og plejer skovene - Naturstyrelsens hjemmeside
Tilskadekomne dyr
Hvis du står med et sygt eller skadet vildt dyr uden mulighed for selv at bringe det til en vildtplejestation, så ring til Dyrenes Vagtcentral på: 1812. Dyrenes Beskyttelse betaler udgifterne.
Skovrejsning
Vi vil gerne have mere skov i Holbæk kommune. Private lodsejere har mulighed for at få betalt skovrejsning på egen jord. både staten, fonde og private initiativer giver støtte til at plante ny skov på arealer som er privatejet.
Sidst opdateret
01.05.2023
Ansvarlig redaktør