Baggrund
Byrådet i Holbæk Kommune vedtog i 2010 visionen 'Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil'.
I visionen fremhæver politikerne vigtigheden af, at engagerede borgere deltager i at skabe virksomme lokalmiljøer, et aktivt foreningsliv og frivillige indsatser.
Visionen blev i december 2012 fulgt op af byrådets beslutning om indsatsen 'Resultater gennem forenkling og tillid'.
Læs Resultater gennem forenkling og tillid
I juni 2013 indgik byrådet den politiske aftale 'Holbæk i Fællesskab'. Aftalen sætter retning for, hvordan politikerne ønsker at arbejde sammen i byrådsperioden 2014-2018, og ét af flere elementer i aftalen er ønsket om at skabe en ny ramme for fremtidens demokrati i Holbæk Kommune.
På byrådsmødet den 22. januar 2014 blev Projektudvalget for Demokratieksperimentariet oprettet og medlemmerne udpeget. Projektudvalget bestod af syv politikere fra byrådet, som løbende skulle invitere andre til at deltage i aktiviteter og dialog omkring udvikling af demokratiet i Holbæk Kommune.
Demokratieksperimentariets opgaver, formål mv. blev beskrevet i et såkaldt kommissorium.
Læs kommissoriet for Demokratieksperimentariet
Demokratieksperimentariet arbejdede i 2014 og 2015, hvorefter de afleverede deres erfaringer og anbefalinger til byrådet.
Læs Demokratieksperimentariets erfaringer
Herefter blev Projektudvalget for Lokal Udvikling startet op. Et politisk projektudvalg, der - ligesom Demokratieksperimentariet - skal arbejde på at udvikle idéer og metoder samt sætte gang i initiativer, der kan styrke den lokale udvikling og indflydelse.
Læs mere om Projektudvalget for Lokal Udvikling
I perioden 2018-2021 arbejdede Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne videre med udviklingen i kommunens lokalområder og sammenhængskraften i kommunen for derigennem at skabe stærkere fællesskaber, mere tryghed og øget selvforståelse.
Sidst opdateret
15.12.2021
Ansvarlig redaktør