Socialrådgiveren

Cecilie Myhre Aoun

"Jeg føler, jeg har vundet i lotteriet med hensyn til mine kolleger".

Cecilie Myhre Aoun blev uddannet socialrådgiver i sommeren 2022 og fik opfyldt sit ønske om at bo og arbejde i samme by, da hun fik job i Holbæk Kommune.

”Jeg har det rigtig godt på arbejdet, og jeg føler at jeg vundet i lotteriet med hensyn til mine kollegaer. Det er en flok livsglade kollegaer jeg har. Vi er en folk der passer godt sammen, og jeg faldt hurtigt godt til, fordi de tog så godt imod mig,” siger Cecilie. 

Arbejdet som socialrådgiver

Cecilie arbejder i myndighed for psykiatri og handicap. Hun har med borgere at gøre, der er voksne og har et handicap. Det kan enten være fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Varieret arbejdsdag

Cecilies arbejdsdag består af blandede opgaver, hvor hun både har administrative opgaver, direkte borgerkontakt, samtaler med samarbejdspartner og sparring med kollegaer.

”Noget af det, jeg bedst kan lide ved mit arbejde, er, at opgaverne er forskellige, og at jeg både kan være i kontakt med borgerne og gøre en forskel for dem, samtidig med at jeg også laver administrative opgaver, hvor jeg kan skrive og planlægge, ”siger Cecilie.

Det var også en af grundene til, at Cecilie valgte at tage uddannelsen, fordi den gav hende mulighed for at være udadvendt med borgene, men også være indadvendt, når hun skal lave administrative opgaver.

”Jeg elsker samtalen, jeg elsker at komme ud og møde borgeren, det kan jeg virkelig godt lide. Men jeg skal ikke kun have samtaler og være ude hos borgerne. Jeg har også brug for pauser, og kan godt lide den vekslen mellem at være ude og at komme hjem og fordybe mig i det faglige. Jeg er ret glad for faglig fordybelse og det skriftlige. Det har jeg altid godt kunne lide, siger Cecilie og fortsætter.

”Det udspringer af en lyst til at hjælpe mennesker. Jeg trives i det arbejde med at hjælpe mennesker. Omsorgsdelen af arbejdet, er det der driver mig,” siger Cecilie. 

Individuelt arbejde og samarbejde

Der er faste arbejdstider i Cecilies afdeling, men der er flekstid, så hun har mulighed for at gå før nogle dage eller arbejde længere andre dage.

Cecilie og hendes kolleger har hver deres sagsstammer med sager, der er deres ansvar. Ved særligt komplicerede sager, samarbejder de, sparrer og hjælpes ad.

”Vi har sagsparringsmøder og visitationsmøder, og det er et godt rum, hvor vi kan drøfte sager. Jeg oplever det meget positivt, når vi er flere kollegaer samlet, som kan komme med input til sager,” siger Cecilie.

Forbedring af faglighed

Cecilie har indtil videre kun været på kursus i forbindelse med et nyt system. Men hun ved, at der er et ønske om, at der bliver mere og mere plads til, at man kan forbedre sin faglighed.

”Jeg skal oplæres i serviceloven paragraf 100, og der skal jeg på kursus, fordi det er en kompleks ting at skulle lære. Der er en interesse i, at vi skal forbedre vores faglighed. Og det er dejligt, ” siger Cecilie.

Cecilie fortæller, at der er en kompleksitet forbundet med arbejdet, som dog kan være svær at navigere i som sagsbehandler. Samtidig fortæller hun ”Det bedste, er når de indsatser vi tilbyder som kommune, virkelig spiller sammen i en højere enhed og giver mening for borgeren, og gør at borgerne trives”.

 

 

 

 

Senest opdateret 08-11-2023